pasen in Canada

kom net van de dienst vandaag en het is zo indrukwekkend.
Als je de mis in nederland hebt (is er uberhaupt wel een mis op stille zaterdag?) en vergelijkt met die van hier leek het wel alsof het kerstavond was (qua drukte, indrukken, gewoontes) voor pasen. is natuurlijk wel zo. De kerk was helemaal donker, we kregen allemaal kaarsjes en brandde die net zo lang tot Jezus was herrezen en toen kwamen de lampen weer op. Er werd ook nog gedoopt en na de mis was het handenschudden met de pastoressen. Natuurlijk ook Heidi een hand gegeven, gaf een goed gevoel.

Vind het zo lachtwekkend; hier in canada zijn ze nog al van het omarmen en zo en bij vrede wensen geven we elkaar allemaal een hand, zo ook de voorgangers. Maar zodra het handenschudden voorbij is lopen ze allemaal omstebeurt en misschien onbewust, naar een tafeltje en pakken een handcreme zodat ze hun handen kunnen verfrissen.

Morgen weer naar de mis (4de achtereenvolgende dag maar goed..) en dan is het weer afgelopen. Aan pinksteren en Hemelvaart doen ze hier niets dus nu is het wachten tot KErstmis ; kan niet wachten,

Take care
relaxkid
23 mrt 2008 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van relaxkid
relaxkid, vrouw, 40 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende