menu myDiary

10 maart 2019, zondag. Code geel.

- 'Code geel' noemen ze een stormpje tegenwoordig bij de knmi. Een briesje noemen wij dat hier.

- Ik hou van de wind. Heerlijk als ik mijn bed lig. Lekker luisteren naar hoe de wind langs de flat heen giert. Luisteren naar de schepen die voorbij komen, als de wind tenminste de goede kant op waait. Vroeger gingen we naar de duinen. Bovenop staan en dan je jas open. De punten van je jas pakken en ze uitslaan als vleugels en dan voorover hangen in de wind. En als je pech had, zakte de wind ineens en klapte je met je gezicht zo in het zand tot hilariteit van je maatjes die even later hetzelfde ondergaan. En dan rollend naar beneden totdat het zand tot in je bilspleet is doorgedrongen. Als je dan thuis kwam werd je moeder even boos omdat je een zandspoor achter liet tot in de douche, maar dan glimlachend omdat ze vroeger precies hetzelfde deed.

- Ook hou ik van het strand. Vroeger bij iedere mogelijkheid met de hele groep zwemmen, voetballen, keten en meiden versieren. Nu hou ik vooral van het strand buiten het toeristen seizoen. Vooral op zondagochtend om een uur of 8. Met de hond wandelen op een zo goed als verlaten strand. Heeeerlijk. Als ik mijn deur uitstap sta ik op een kleine 10 minuten in het bos en 10 minuten verder sta ik op het strand. Maar soms is de combinatie wind/strand niet goed. Ik stapte vanmorgen naar buiten met goede moed om weer eens met de hond over strand te gaan lopen. Spotify op de 'Red Hot Chili Peppers' en wandelen maar. In het bos was het heerlijk. Lekker rustig. Maar eenmaal boven aan de duin aangekomen zag ik geen hand voor ogen meer en werd ik gezandstraald. Hond Theo werkte niet meer mee en heb maar besloten om om te draaien en via bos maar weer naar huis te lopen.
Gisteren feestje gehad. Was gezellig en heb niet veel gedronken. Paar biertjes en 2 glazen witte wijn. Moest wel regelmatig opstaan en wat rondwandelen om mijn rug en nek wat te ontlasten.

- Vanmorgen opgestaan met 'code geel'. Het valt mee, maar het is duidelijk aanwezig.

- Straks verder met de tekening van de molen. Wil hem af hebben en aan mijn moeder geven. Nog een dag of 2, 3. Dan zou hij af moeten zijn. Hopen dat ik hem niet verpruts. Verder beetje stofzuigen, opruimen en koken.