9 juni 2023. Hooikoorts. Dokter. Placebo?

Sinds vorige week heb ik hooikoorts. Dat kan bij mij nogal heftige vormen aannemen en het wordt ieder jaar erger. Vorige week fietste ik naar huis door de B-weg en ze waren daar aan het maaien. Onderweg begonnen mijn ogen al te jeuken en tegen de tijd dat ik thuis kwam ontplofte het. Een week of 2 daar voor had ik ook al een beetje hooikoorts, maar dat kon ik nog bestrijden met kruidvat middeltjes. Vorige week dus niet meer. Mijn ogen jeukten en brandden alsof ik een oogdouche met brandnetels had gedaan. Heel mijn gezicht prikte en in no time zat mijn linkeroog half dicht en mijn rechter helemaal. Volgende ochtend dokter gebeld voor medicijnen en gelijk opgehaald bij de apotheker. Desloratadine pilletjes en livocab voor mijn ogen. De druppels werken eventjes, maar zodra ik buiten kom.....

Gisteren dokter opnieuw gebeld en gevraagd voor zwaardere medicijnen. Ik had van iemand een simplex pil gekregen en dat werkte wel enigszins. Assistente zou overleggen. Ze belde terug en ik kreeg dat niet. Dokter wilde dat ik eerst dymista neusspray moest proberen. Ik was gelijk kwaad. Ik bepaal toch zeker zelf wel wat er mijn lichaam in gaat. Nou niet dus. Ik krijg geen pilletjes die werken. Omdat ik geen andere keuze had toch maar die neusspray geprobeerd. Bij de eerste snuif zat mijn neus direct dicht. En niet zo'n beetje ook. Er kwam steeds druk op de brug van mijn neus. Ik heb het een uurtje aan gekeken en dan maar gesnoven van het Kruidvat spray'tje; binnen 5 minuten mijn neus weer open. De volgende dag werd het erger; meer jeuk in de ogen en meer niezen. Ik was ten einde raad.

Vandaag een gesprek gehad met de buurvrouw, haar dochter, 24, had ook een ernstige vorm van hooikoorts. Had. Zij laat zich ieder jaar intapen door een fysio. Medical taping heet dat. Sinds ze dat heeft laten doen zijn haar klachten met 90 procent gedaald. Negentig procent, dat is echt veel. Het is zodanig erg bij mij op het moment dat ik alles er voor zou doen. Als ze nu tegen me zouden zeggen dat het over een week over is als ik twee keer per dag mijn kop in de toiletpot steek en doortrek, ik het gelijk zou doen.

Ik was nogal sceptisch tegenover zulke zweverige dingen, maar sinds de chiropractor gekke fratsen met me uithaalt en me toch van mijn rugpijn heeft afgeholpen waar niemand anders iets wilde of kon doen behalve mij naar de pijnkliniek sturen, sta ik er toch anders tegenover. Een paar uur geleden ben ik dus ingetapet. Ik voel uiteraard nog niks, maar ik hoop maar op morgen na een goede nachtrust. Dan zullen we het zien: moderne geneeskunde of placebo.
09 jun 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Vetri
Vetri, man, 55 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende