21 augustus 2023. Zon, zee, bbq, gezelschap.

Vrijdagavond:

Heerlijk gebarbequed met mijn vrouw. Sardientjes en aubergine uit mijn eigen kas. Lekkere salade er bij, wijntje, genieten. Later nog serie gekeken op Netflix. Heerlijk geslapen.

Minpuntje: mijn vader belde vanuit verpleeghuis dat hij zijn tv weer niet aankreeg. Dit gebeurt 1xper week minimaal. Hij eiste dat ik direct kwam om het te fixen. Niet dus. Ik had gedronken en stond achter de bbq en fietsen had ik geen zin in. En als hij het niet normaal vraagt kan hij het mooi vergeten.

Zaterdag:

Vroeg op en lekker met de hond gewandeld. Daarna naar mijn vader. Toen ik voor zijn deur stond hoorde ik hem godveren. Hij was nog steeds bezig met zijn tv. Ik wilde eerst niet naar binnen, maar gelukkig was mijn vrouw erbij. Zijn ontvanger was kapot. Heb een kaart voor achter in zijn tv gekocht bij mediamarkt. Hij was zeer dankbaar. Hij kan echt niet zonder tv. Snap ik als je in verpleeghuis woont. Ik kan het weten, ik ben huismeester in een verpleeghuis. Gelukkig niet dezelfde.

Om 12 uur bezoek van de schoonfamilie uit België. 2 schoonzussen, een neef (22) en een nicht (17). Ze wilden picknicken op strand. Zij hadden alles meegenomen. Mooi, hoefden we geen boodschap meer te doen. Zoals altijd was er eten in overvloed. Stokbrood, 3 soorten kaas, worst, crackers, humus, sushi, zalm. En uiteraard was er ook cava. Vaste prik. Zeker als mijn jongste schoonzus mee komt. Ze leeft op het spul.
Gezwommen, spelletjes gedaan; kubb (geweldig spel), frisbee en beachball.

Savonds de bbq weer aan. Wederom sardientjes. Als aperitief. Daarna vlees, groente, salade, stokbrood en sausjes. En wijn. Heel veel wijn. En fijne, leuke en gezellige gesprekken. Mijn neef heeft mij geholpen met de bbq. Ik heb hem geleerd hoe je sardientjes moet schoonmaken. Vandaag (en vorige week in Belgiëknipoog merkte mijn vrouw en ik dat hij heel erg naar mij trok. Zijn ouders (de jongste schoonzus) zijn onlangs gescheiden. Het was een vechtscheiding. Zijn vader is jarenlang vreemd gegaan met een Poolse. Ik toon interesse in hem. In zijn vakantie, zijn sport, zijn aflopende studie en zijn nieuwe werk.

Minpunt:

Snachts wakker geworden met een razende te keer gaand hart. Te veel gedronken.

Zondag:

Uitgeslapen. Na het ontbijt gingen de Belgen weer naar huis. Gaan fietsen met mijn vrouw. Langs het kanaal, over de sluizen, langs de zee weer terug naar huis. Lekker geluncht en daarna beetje chillen/werken in de tuin en kas. Savonds pasta met zeevruchten. Daarna nog serie op Netflix en weer normale tijd naar bed. Geweldige sex. Geen alcohol gedronken, heerlijk geslapen.

Geen minpunten.

Ik heb het al eens eerder geschreven: Soms gaat het leven precies zoals het hoort.
21 aug 2023 - bewerkt op 22 aug 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Vetri
Vetri, man, 55 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende