2 juni 2023. Statushouders en leugenaars.

Ik heb een collega, vrouw, 53 jaar en onlangs gescheiden. Het was geen fijne scheiding. Ze hebben hun boerderijtje verkocht voor een fijn bedrag. Haar ex is met een ander gaan wonen en had zodoende geen moeite om een andere woonruimte te vinden. Mijn collega daarentegen kan geen woonruimte vinden. Ze heeft nog tot 1 augustus de tijd om iets te vinden.

Via een woningbouwvereniging is geen optie. Daar kom je gewoonweg niet binnen op zo een korte tijd. Particulier huren is dus de enige mogelijkheid. Ze werkt 12 uur als schoonmaakster in de zorg. Een van de meest onderbetaalde baantjes die er zijn. Ze heeft al verschillende gesprekken gehad met particuliere verhuurders, maar daar moet ze minimaal 3x de huur bruto verdienen. Daar komt ze bij lange na niet aan. Nu heeft ze contact met een verhuurder die haar wel een appartementje kan aanbieden, maar die moet toestemming van de gemeente krijgen. Waarom? Omdat er statushouders in geplaatst worden. Buitenlanders dus. Mensen die nog maar net hier in Nederland zijn. Die (nog) niet in Nederland hebben gewerkt en zeker nog geen belasting hebben betaald. Dus een Nederlandse vrouw van 53, die haar hele leven werkt, belasting betaald, geen strafblad heeft, staat straks letterlijk op straat omdat dit kabinet vindt dat iedere gemeente een quota heeft voor statushouders. Alsof we met vis bezig zijn. Ik heb al gezegd dat ze een tentje moet opzetten in het stadhuis of bij de burgemeester in de tuin. Ik ben geen racist, verre van zelfs, en ik begrijp dat de (echte) vluchtelingen op zoek zijn naar een beter leven, maar dit is toch een regelrechte schande zoals dit kabinet statushouders voorrang geeft boven Nederlanders.
Vaak heb ik het gevoel dat de leden van de coalitie totaal niet weten wat er in Nederland aan de hand is en dat ze vergeten dat de belasting betaler hun salaris betaald en dat ze werken voor ons, het volk. Maar ja, het Nederlandse volk heeft voor dit kabinet democratisch (voor een 2e keer) gekozen, ook al wisten ze dat het de ene na de andere leugen op tafel heeft gelegd.
Moet je achteraf ook niet lopen klagen.
02 jun 2023 - bewerkt op 02 jun 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Vetri
Vetri, man, 55 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende