31 augustus 2023. Geheelonthouder

Ik ben geheelonthouder geworden. Voor het eerst sinds mijn 11e. Toen ben ik begonnen met roken, gestopt op mijn 36e. Op mijn 14e begonnen met drinken, gestopt op mijn 54e. 40 jaar gedronken. Jojo-end tussen stevig door zuipen en genietend van een alcoholische versnapering. En tussendoor ook nog gesnoept van allerhande chemische middeltjes zoals coke, heroïne, speed, xtc, gestopt op mijn 34e.

En nu dus al 10 dagen geheelonthouder. Zoals te lezen in mijn vorige verhaaltje werd ik snachts wakker met een hart dat zo snel ging als Max op het circuit van Zandvoort. Ook merkte ik dat als ik na het werk een borreltje nam de alcohol alle energie uit mijn lijf trok met als gevolg dat ik geen zin had om te tekenen, sex, bordspelletjes of wat dan ook. Nu in 1 week 2 tekeningen af en zit ik vol met nieuwe ideeën. Mocht je geïnteresseerd zijn, mijn tekeningen staan op instagram: franskedehalvebelg.

Ik was al een tijdje bezig met het idee om te stoppen, maar na een bezoekje bij de 'praktijk natuurlijk gezond' heb ik de stap toch genomen. In deze praktijk kom je in korte tijd (1 uur) precies te weten wat je tekort komt aan vitaminen en mineralen, cholesterol, bloedcirculatie en nog te veel dingen om op te noemen. En alles wat je hoef te doen is 5 minuten een metalen staaf vast houden die is verbonden met een apparaatje dat alles vastlegt. Het is allemaal gebaseerd op het holisme. Het kijken naar het geheel dus. In dokters en westerse geneeskunde heb ik al een tijdje niet veel vertrouwen meer. Dit puur uit eigen ervaringen. En uit die eigen ervaringen er ook achter gekomen dat dokters zich aan allerlei regeltjes moeten houden en zijn gebonden aan de Big Pharma die enkel aan winst denken. Dit ook uit mond van onze eigen huisdokter.

Nadat ik het staafje heb vast gehouden gelijk de uitslag. Er was niks om echt zorgen over te maken, maar ik heb wel wat te weinig van bepaalde vitaminen en mineralen. Mijn nieren werken niet 100% en mijn lever is wat vervet. Dat is niet echt een verrassing. Waar ik wel van schrok is dat de uitslag ook aangaf dat er iets (niet veel) mis is met mijn korte termijn geheugen. Dat kan een begin zijn van dementie. Mijn oma, moeder en haar broer hadden allemaal een vorm van alzheimer. 1 zus (75) zit in het begin stadium en 1 zus (7cool! heeft het niet. Alcohol en teveel koolhydraten kunnen, blijkt uit onderzoek, een trigger zijn.

Ik heb al gemerkt dat ik na een avondje drinken afspraken vergeet. Ik ben het dan volledig kwijt. Ook niet een 'oh ja' momentje als iemand je er aan herinnert. Gewoon compleet blanco, dat stukje.
In het verpleeghuis waar ik werk zijn er een paar mensen die fysiek echt nog top zijn, maar volledig verdwaald zijn in hun eigen hoofd. En dat wil ik kost wat kost vermijden. Het is geen garantie uiteraard, al die dingen die ik al dan niet vermijdt, maar je kunt het risico maar verkleinen.

Zonder alcohol slaap ik stukken beter en heb veel meer energie. Soms een beetje te veel energie, maar dat is altijd beter dan in slaap vallen op de bank om 19 uur.

Vanavond gaan we bij vrienden eten, zaterdag bij mijn vader eten voor zijn verjaardag en savonds de stad in voor een concert. Volgende week gaan we een weekje naar Frankrijk. Ik zal al mijn wilskracht nodig hebben om van de alcohol af te blijven.
31 aug 2023 - bewerkt op 31 aug 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Vetri
Vetri, man, 55 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende