Dagboek van een huismeester; intro.

Zoals ik al eerder heb geschreven, ben ik huismeester in een verpleeghuis. Er gebeuren best veel gekke, leuke, ontroerende, verdrietige, blije dingen. Ik ben van plan om dit eens allemaal bij te houden in een soort van dagboek verweven met flashbacks en passages uit mijn priveleven.

Ik ben ooit aangevallen door de zoon van een client, mensen met alzheimer die hun behoefte doen waar het ze uitkomt, slechte leveranciers, koeriers, ouden van dagen die zich gedragen als kleuter, collega's die zich gedragen als kleuter, misdragende collega's; genoeg anekdotes te vertellen.

In het verpleeghuis waar ik werk, wonen 39 mensen op somatiek (mensen met een lichamelijke beperking) en 23 mensen op PG (psychogeriatrie, voornamelijk alzheimer patienten).
Er werken ongeveer 90 mensen, waarvan 5 mannen; 2 als verzorgende ig, 1 woon-leef, 1 verpleegkundige en ik, de huismeester. De vrouwen hebben vaak kleine contracten van 12 of 16 uur, vandaar ook dat er zoveel mensen werken in vergelijking met het aantal clienten.
Verder hebben we 2 teamleidsters, een locatiemanager die maar 1x per week aanwezig is (ze heeft meerdere locaties), en een planner. Zij is voornamelijk bezig met roosters en het oplossen van gaten in het rooster, veroorzaakt door verzuim dat veel te hoog ligt in de zorg.

Uiteraard hebben we ook een schilder en een technische dienst, maar deze hebben elders hun standplaats en komen enkel bij ons als het nodig is.
Mijn leidinggevende heeft ook een andere standplaats (zelfs in een andere stad), dus haar zie ik niet vaak, wat ik niet erg vind. Ik ben in het huis een soort van zelfstandig. Zolang ze geen klachten krijgt over mij vindt ze het wel prima. Ik val dus eigenlijk niet onder het huis waar ik werk, maar onder de facilitaire dienst van de stichting.

Mijn vrouw werkt ook in de zorg als praktijkbegeleidster (bij een andere stichting) en mijn zoon woont en studeert economie in een stad 'ver' van huis
Ik werk 32 uur, van maandag tot en met donderdag. Ik werk geen weekenden, avonden, nachten, maar soms wel op feestdagen. Mijn weekend begint dus altijd op donderdag om 15u30 en eindigt op maandag om 7u30. Ik zou het niet meer anders willen.
19 apr 2024 - bewerkt op 19 apr 2024 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Vetri
Vetri, man, 55 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende