16 juni 2023. Hooikoorts. Tuinfeest.

Hooikoorts.

In mijn vorige verhaaltje had ik het over medical taping tegen hooikoorts. Echt waar of broodje aap verhaal? Vorige week vrijdag heb ik de tape er op laten zetten. Die avond veel last gehad van mijn ogen tijdens een spelletje monopoly. Vroeg naar bed omdat ik toch niet veel meer zag. Ik verwachtte ook niet dat het direct zou helpen. Ik vestigde mijn hoop op goeie nachtrust. De zaterdag ging het goed. Erg goed zelfs. Af en toe een niesbui en wat jeuk in mijn neus. De minimale jeuk in de ogen was snel opgelost met een oogdruppeltje.
's Avonds naar de finale van de Champions League gekeken. Toen begon het.

Gruwelijke jeuk in de ogen. Ik keek met mijn zoon, want anders had ik de wedstrijd waarschijnlijk niet afgekeken. Gelukkig was er geen verlenging. Zondag goed opgestaan, nergens last van. Boodschappen gedaan, in de tuin gezeten en zelfs met hond Theo door het bos gelopen. Ik was zo blij als een computernerd in een Apple store. Ook 's avonds alles prima. De volgende dag werken en 's middags begon het weer. Toen ik naar huis fietste ontplofte het. Het leek wel alsof alle pollen zich het hele weekend hebben verzameld achter in mijn ogen en plots allemaal tegelijk los kwamen. Dinsdag dezelfde ellende. Mijn vrouw zat bij de dokter dinsdagmiddag en ze begon er over dat niks helpt. Zegt die dokter: 'Nou, dan komt hij toch een prikje halen, dan is hij er zo van af.' Het leek wel of hij ineens toestemming had gekregen van wie dan ook omdat het ziekteverzuim in Nederland wel heel hoog wordt met de hooikoorts dit jaar. Of mijn vrouw heeft een betere overredingskracht dan ik. Zou me niet verbazen. Ook kreeg ik een tip van 'Sweetgirl' om honing bij een imker te halen. Volgens de imker helpt dat niet omdat ik allergisch ben voor graspollen en die zitten niet in honing. En als je honing neemt tegen hooikoorts moet je lokale honing kopen van lokale bloemen. Anders heeft het geen zin. 'En je moet zeker niet die Chinese troep die in de supermarkt en bij Holland en Barret staat kopen,' zei de imker met ingehouden woede.
Ik heb wel (lokale) bijenpollen meegenomen. Veel beter dan honing, volgens de imker. Of dat helpt of niet, het heeft zeker vele voordelen als je er iedere dag een theelepel van eet. Woensdag de prik gehad en nu zit ik in de tuin dit te tikken. De hooikoorts is niet verdwenen, maar de klachten zijn met zeker 90 procent verminderd. Af en toe niezen en jeuk aan mijn neus en als ik jeuk in mijn ogen krijg is het niet meer zo erg en is het snel verdwenen. En anders heb ik altijd nog druppels. Het gaat iedere dag een beetje beter.

Tuinfeest.

Morgen geven mijn vrouw en ik een tuinfeest vanwege ons 25 jarig samenzijn en ik hoop dat ik er dan vanaf ben. Het feest is niet bij ons, want de tuin is veel te klein. We doen het bij vrienden, die een flinke tuin hebben en een partytent van 8x4. Er komen 25 man/vrouw waarvan minstens de helft Belg. En die weten een feestje altijd wel te waarderen. Het is een feest met Italiaanse inslag. Ik heb net samen met mijn maat de tent opgezet en zijn vrouw deed de versiering. Alles in Italiaanse kleuren. De lampions zijn in de kleuren van de Italiaanse vlag, net als de tafellopers en servetten. Zij hebben alles geregeld. De tent, servies, bestek, koelkast en het eten. Ze hebben zelfs vleeswaren uit Italië meegenomen voor de antipasti toen ze daar op vakantie waren in mei. Zij kookt zelf alles. Voor 25 man dus. Het is een 5 gangen menu, te beginnen met bubbelwijn en een frambozentartelette. Dan antipasti, pasta, kip met spek en dan als dessert een trio van panna cotta, semifreddo en tiramisu. En uiteraard de nodige drank er bij. Het feest begint om half 4 met de bubbels en het eindigt om uhhhh, tsja, we zien wel. Onnodig om te zeggen dat wij er erg veel zin in hebben.
16 jun 2023 - bewerkt op 16 jun 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Vetri
Vetri, man, 55 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende