Zwangerschap week 9-20

Hallo hallo!

Grappig hoe ik, nu ik zwanger ben, echt wat minder actief ben op deze site. Toch iets minder behoefte om er veel over te delen ofzo, terwijl ik er wel eigenlijk elke dag veel mee bezig ben...
In de afgelopen weken (maanden zelfs, eigenlijk!) heb ik gehad:
11-weken-termijnecho (klopte precies met de inseminatiedatum, dus uitgerekende datum in december)
11-weken-3d-echo (echt heel erg bijzonder om te zien, hele kindje pastte nog in beeld, zulke lieve voetjes en handjes....)
13-weken medische echo (daarin werd alles voor zover mogelijk langsgelopen, heeft het baby'tje een blaasje dat gevuld is, een maagje, is de ruggengraag voor zover te zien gesloten, zitten de darmen al allemaal in het buikje (die zitten eerst nog deels in de navelstreng!), zijn de hersens aangelegd en hebben ze de juiste vorm, wat zijn de afmetingen etc etc). Alles was goed!!
17-weken-checkup (goede bloeddruk, hartje luid en duidelijk te horen, ik had geen vragen dus mocht snel weer weg)
20-weken-echo (medische echo waarbij alles al een heel, heel stuk duidelijker te zien is dan bij de 13-weken- echo. En ook hier weer, na zo'n 3 kwartier liggen en kijken en meten en beoordelen: alles goedgekeurd! De mannen hadden ingebeld voor deze echo, omdat ze op vakantie waren. Vanwege het tijdsverschil was het bij hen 2 uur 's nachts!!! Gelukkig hadden ze er wel wat nachtrust voor over. Later die dag hebben we nog gebeld en alles nabesproken en weer gekletst over hoe het met mij gaat)

Verder heb ik bekeken wat voor soort zwangerschapscursus ik wil doen, en we komen waarschijnlijk uit op een cursus waarbij alle 3 'mijn' mannen welkom zijn, een cursus die één hele dag duurt en die van informatief tot ademhalingsoefeningen gaat, zonder erg zweverig te zijn (er staat een biertje koud voor de mannen)
Ook heb ik nagedacht over waar ik wil bevallen, en mijn voorkeur blijft bij een geboortecentrum: daar heb je wel een wat huiselijke omgeving (alleen al qua licht lijkt me dat een fijn verschil met een ziekenhuis) maar ben je wel in de buurt van een ziekenhuis mocht dat nodig zijn (en ikweet dat 80% van de vrouwen die voor het eerst bevallen in het ziekenhuis eindigen).
Gelukkig staan mijn verloskundigen daar ook achter en zijn ze bereid tzt een stukje te rijden.
Ook heb ik inmiddels de 22-weken-vaccinatie gepland, dat gebeurt eind deze maand. Door deze vaccinatie, die ik dus gewoon in mijn arm krijg, is de baby bescherm tegen onder andere kinkhoest, wat erg gevaarlijk kan zijn voor kleine kinderen die nog niet zelf gevaccineerd zijn (en die vaccinaties krijgen ze wel in hun eerste levensjaar, maar pas na 3 vaccinaties is de bescherming optimaal).

Qua contact met de wensouders is dit vanwege hun vakantie even op een íets lager pitje: we appen wel maar door het tijdsverschil zijn het niet vaak complete gesprekken. Gelukkig zijn ze binnenkort weer op Nederlandse bodem!

En hoe het met mij gaat? Ja, goed!! Ik dij al behoorlijk uit, heb het eerste schopje al gevoeld in week 17, dus inmiddels ben ik daar helemaal mee vertrouwd (al worden ze af en toe echt al sterker, wow!), heb heel veel zin in snoep en chips en moet daar echt een beeeetje mee uit gaan kijken, ik wil natuurlijk liever niet 25kg aankomen ofzo. De hitte is niet fantastisch maar ik red me zeker wel, onder andere met voetenbadjes met magnesiumzout en een ventilator op m'n gezicht als ik thuis aan het werk ben.

Hoe is het met jullie? hebben jullie nog vragen over mijn traject of zwangerschap? Die mag je natuurlijk stellen, hier of in een privébericht!
12 aug 2022 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Draagmoeder
Draagmoeder, vrouw, 32 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende