Morgen 30 weken zwanger

Tijd vliegt hoor jongens, wauw! Eigenlijk verandert mijn lichaam best heel zichtbaar van week tot week, maar ik heb wat minder behoefte er over te schrijven. misschien omdat mijn energieniveau toch wel blijft zakken. zo had ik bijvoorbeeld een vol weekend (pretecho bij de mannen, vriendin die langs kwam, 's avonds niets, de dag erna iemand helpen verhuizen voor zover dat gaat als je in je 3e trimester zit) en ik hád al maandag vrijgenomen om bij te komen, maar ik was echt kapot moe. Ik kon niet lekker in huis rommelen, ik zat alleen maar suf op de bank of lag op bed (niet te slapen, dat lukt me helaas niet overdag). Voel me wat dat betreft dus wel een beetje nutteloos ook naar mijn vriend en het huishouden toe, maar ja...
Denk dat ik nog wat minder dingen ga plannen; woensdag ben ik vrij, dit weekend heb ik nog niks staan en dat hou ik graag zo!
Het zwanger zijn is nog steeds heel leuk en bijzonder en ik heb relatief weinig ongemakken. Ik kan nog steeds joggen tijdens de wekelijkse zwangeren-workout waar ik ehct blij mee ben, dan voel ik me echt superfit, heerlijk. Elke week weer benieuwd of dat nog lukt, maar dit is al heel wat toch!

Ik word echt ontzettend vaak geschopt of er wordt gedraaid in m'n buik. zowel bij de pretecho als bij de verloskundige-check diezelfde week, lag baby met het hoofdje naar beneden. Blijkbaar doen ze dat ook tussen week 29 en 32 steeds vaker, en hopelijk blijft dat uiteindelijk natuurlijk zo. Heb ergens het idee dat baby in stuit zal gaan liggen maar absoluut geen reden daarvoor, dus misschien is dat gewoon zo'n gekke gedachte van me.
Baby heeft ook sinds vorige week ontzéttend vaak de hik; inmiddels al 18 keer gevoeld!!! En dat was de eerste keer grappig, en daarna irritant. Ik hoop dat er ik er aan wen. of ik moet gewoon rondjes gaan lopen, dan voel ik het natuurlijk een stuk minder dan wanneer ik stilzit.

De mannen hebben het kinderkamertje inmiddels ingericht op wat leuke attributen/versieringen na, en hebben zo goed als alles in huis. Dat geeft mij somehow ook wel een beetje rust! Ben al heel blij dat baby niet voor 30 weken geboren zal worden, de overlevingskansen zijn echt heel erg goed nu. Natuurlijk kan hij/zij ook nog 12 weken blijven zitten dus dat is nogal een verschil!

Nog 'maar' 5 weken werken tot ik weg ben, hoop dat wat dat betreft de tijd mag vliegen want werken is gewoon ook vermoeiender dan het was. Net als dingen als bukken/knieleen/tillen. Echt irritant wel maar ja wat doe je eraan he? Accepteren dat het erbij hoort vrolijk maar dat is niet altijd even makkelijk.
ook heb ik nog 4x cursus op de dinsdagavond waardoor ik pas 23;30 naar bed kan, nou dat hakt er flink in hoor! ook als ik de dag erna uitslaap. Maar ok. 4x. I got this!

Binnenkort ga ik een 'bevalplan/bevalwensen' opstellen en met de verloskundige bespreken, en zo komt moment van de bevalling al heel wat dichterbij! Spanennd, maar ik heb er ook heel veel zin in!
11 okt 2022 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Draagmoeder
Draagmoeder, vrouw, 32 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende