Zwanger worden - positieve test

Ik had me voorgenomen om elke cyclus te gaan schrijven. Maar door het overlijden van een familielid schoot dat er allemaal even bij in. Daardoor kwam het kindjes proberen te krijgen ook even op een iets lager pitje en waren we daar wat minder bewust mee bezig.
Ondertussen zijn we dus een paar maanden verder. En nu is er blijkbaar wel nieuws om over te schrijven.

Ik begin bij woensdag.
Een paar dagen voordat ik ongesteld moest worden, maar ik ben toch onregelmatig dus dat was niet raar, kreeg ik erg licht bloedverlies. Dat hield een paar dagen aan. Maar echt erg licht. Ik twijfelde al of dit wel mijn menstruatie was, want die is normaal echt heel zwaar. Maar ik schonk er nog niet direct aandacht aan.

Tot gisteren.
Ik zou met een vriendin gaan stappen. En op de een of andere manier had ik de behoefte om een zwangerschapstest te doen. Toen ik 3 maanden geleden ongesteld was liet ik me overhalen een wijntje te drinken. Maar op de een of andere manier voelde dat nu niet goed en wilde ik eerst echt zeker weten of ik dan niet zwanger was.
Mijn vorige menstruatie was wel echt te laat dus daar had ik nog zwangerschapstesten van. En tijdens het klaarmaken voor het stappen gisteravond, heb ik een test gedaan.
Omdat ik de hele dag veel water heb gedronken was mijn urine gewoon kleurloos. En het was avond.
Maar toch, toch verscheen er een licht 2e streepje.
Een beetje overdonderd, maar ook weer niet heel erg, liet ik de test aan mijn vriend zien. Het was alleen een slechte timing, want hoewel we heel blij waren, stond mijn vriendin 10 minuten later op de stoep.
Dus ik ben gewoon gaan stappen, zonder wijn uiteraard. En besloot vandaag nog een test te doen.

Daarmee komen we op vandaag.
Ik had gisteren al een test klaargelegd op de badkamer, voor het geval ik die vanochtend zou vergeten. Alsof ik dat ooit zou kunnen vergeten.
Dus vanmorgen weer een test. En nog voordat ik klaar was op de wc, werd die 2e streep al duidelijk. Ik kroop weer in bed en samen met mijn vriend hebben we naar de test zitten staren. Het was fijn en het voelde ook zo normaal!
Maar ik ben nog niet helemaal overtuigd. Het dringt nog niet echt tot me door. Zo apart!

En dan nu he.. ik ga maandag dus naar een verloskundige bellen. Maar ik zie er nu al tegenop om weken te wachten op die afspraak. Om weken te wachten met het nieuws te vertellen. En natuurlijk om weken in spanning te zitten of dit allemaal gaat zoals het hoort.
Maar we gaan het zien. Ik denk dat er snel een nieuwe update komt.
27 apr 2019 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Liess
Liess, vrouw, 33 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende