Zwanger worden - eerste cyclus

Mijn laatste verhaal is weer even geleden.
Ik ben ondertussen gestopt met de pil. Enkele weken geleden al weer. En sinds die tijd heb ik een soort rust gekregen.
Ik heb minder behoefte om over baby's te praten en schrijven. Mijn vriend had juist verwacht dat ik, na het stoppen met de pil, fulltime zou willen praten over kindjes. Maar sinds ik ben gestopt en we dus de keuze hebben gemaakt dat we gaan proberen kindjes te krijgen en daar ook klaar voor zijn, heb ik een soort rust gekregen.
Ik hoef nu niets meer te plannen: wanneer beginnen we, etc. Ik kan zelfs niets meer plannen. Ik moet nu alles maar z'n gang laten gaan want meer kunnen we niet doen. En dat vind ik fijn.

Ik was heel erg benieuwd wanneer ik voor het eerst ongesteld zou worden. Voor mijn anticonceptie was mijn cyclus zo onregelmatig (en zwaar!) als maar kon. Alles tussen de 2 en 15 weken kwam voorbij. Dus ik had weinig verwachtingen van deze eerste cyclus na het stoppen. Geen idee hoe lang het zou duren voor alle hormonen mijn lichaam uit zijn.
Ik heb wel een app gedownload om alles bij te houden. Alle symptomen en kwaaltjes, zodat ik hopelijk volgende keren goed kan zien in welk stadium van de cyclus ik zit.

Maar vandaag, op dag 31, ben ik ongesteld geworden. Uiteraard jammer als je zwanger probeert te raken. Maar ik ging er al niet vanuit dat het de eerste poging raak zou zijn.
Wat ik wel fijn vind is het feit dat ik dus ongesteld ben. Blijkbaar wordt alles in gang gezet.
Ik merk nu alleen al dat het veel zwaarder is dan tijdens het slikken van de pil, dus ik hoop dat alles een beetje meevalt.

We gaan het allemaal zien.
De spanning is er in ieder geval van af. Ik heb het niet meer in eigen hand en dat is goed. Want ik kan er toch niets aan doen.
19 dec 2018 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Liess
Liess, vrouw, 33 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende