Wil ik draagmoeder worden?

Hallo allemaal,

Ik ben nieuw op deze site omdat ik vond dat ik 'iets' nodig had om mijn gedachten met 'de buitenwereld' te delen. Deze plek lijkt me klein en anoniem genoeg om dat hier te doen. En het onderwerp hebben jullie al gelezen. Deze vraag, wil ik draagmoeder worden, stel ik mijzelf het laatste jaar ongeveer. En dit is niet omdat ik vrienden of familie heb die geen kinderen kunnen krijgen, en dat ik dus hun wil helpen. Dit is puur: zelf wil ik absoluut geen kinderen. Mijn vriend ook niet. Maar waarom zou ik een stel, ook al ken ik ze misschien nog niet, niet het gelukkigste stel ter wereld maken door mee te helpen aan hun grootste droom? 9 maanden lang een kindje dragen, liefde meegeven en het dan een liefdevol thuis geven bij een stel dat geen kinderen kan krijgen?

Ik hoop dat jullie als lezer niet al te afkeurend lezen nu... Ik snap dat het deze emotie wel bij veel mensen oproept. Waarom zou je 'je kind afstaan'!? Daarop is mijn antwoord makkelijk, het zal niet mijn kind zijn. Ja, ik wil het in mijn buik dragen, accepteer de ongemakken en geniet van de eerste bewegingen. Ja, ik doorsta de bevalling. En ja, daarna mag het kindje met ZIJN of HAAR ouders mee naar huis. Ik zou op de achtergrond wel in het leven van het kindje willen blijven. Af en toe een berichtje en foto hoe het gaat, langs mogen komen op vakanties, en dat het kindje weet dat ik het met liefde gedragen heb.

Het lijkt me echt zoiets bijzonders, dat ik recent 'op zoek' gegaan ben naar wensouders. Want zo heten ongewenst kinderloze stellen die op zoek zijn naar iemand die ze kan helpen met het vervullen van hun grote wens. En wie weet.... over een jaar of 2? Ik wil namelijk de wensouders eerst ontzettend goed leren kennen, voordat ik er ook maar over na kan denken of ik dit écht wil doen!


Ben benieuwd of jullie vragen of opmerkingen voor me hebben, of bijvoorbeeld ervaringsverhalen (mag ook viavia). En wellicht kan ik jullie hier op de hoogte houden van mijn proces (en het voor mezelf ook op de computer zetten)
21 okt 2020 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Draagmoeder
Draagmoeder, vrouw, 32 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende