Vrijwilligerswerk

Met 2 kinderen, bijna fulltime baan en samen met me man een bedrijf runnen is al heel wat om te behappen. Maar ik ben daarnaast ook nog elke zaterdag leiding bij de bevers (5 - 7 jaar) van scouting.
Iets waar ik ontzettend van geniet om te doen. Die kinderen vreten geen energie maar ze geven energie. Ik kan altijd zo lachen om die kleintjes met ondeugende ogen. Hoe ze vol verbazing kunnen kijken als je proefjes met ze doet of hoe hyper ze worden als ze eenmaal een plan hebben om hut te bouwen. Soms zitten we bij het kampvuur en kijken ze allemaal gehypnotiseerd naar de vlammen. Zo leuk!

Binnenkort hebben we een groot kamp die elk jaar met pinksteren gehouden word. Onze bevers gaan dan 3 dagen met mij en mede leiding op pad zonder papa of mama in de buurt. Erg spannend en daarom hebben we een overnachting gehouden een paar weken terug ter voorbereiding. Slapen in een slaapzak. Andere geluiden en totaal andere omgeving dan het warme en vertrouwde slaapkamertje. Ze vonden het geweldig!

Onze groep is goed op orde en we hebben alles voor elkaar. Helaas zitten wij met ons handen in het haar toe te kijken hoe een andere groep momenteel aan het aanmodderen is. Een aantal dames die zonder scouting ervaring de kont binnen de groep gedrukt hebben, ervaren leiding er uit gewerkt hebben, alles omgegooit hebben, hulp en adviezen afslaan, de administratie van de leg hebben, kinderen die de opkomsten niet leuk meer vinden en vervolgens stappen ze weer uit de groep omdat niemand ze wil helpen en niemand naar ze luisterd terwijl bestuur, groepsbegeleiders en ouders allemaal hun uiterste best hebben gedaan om te helpen. Bestuur heeft dagelijks gesprekken gehad maar iedereen word tegen elkaar uit gespeeld door de dames.

vorige week stapten de dames er ineens uit en staan er 20 jongens van 7 tot 11 jaar ineens alleen. bestuur en oud leiding kan de schade weer komen beperken en proberen alles bij de ouders glad te strijken. en pinksterkamp moet leiding bij elkaar gescharrelt worden want die jongens kan je het kamp ook niet ontnemen.

En nu als klapper op de vuurpijl hebben de dames ook nog eens een klacht ingedient tegen de groepsbegeleiders. En waarom? Ze zijn onvoldoende geholpen... En wat willen ze nu bereiken? Begeleider moet aftreden? Terwijl hij (als vader van pasgeboren 2ling) inspringt als leiding bij een welpen horde die een schreeuwend tekort heeft aan leiding.

Vrijwilligers prijs ik. Ik ben er zelf een. Dat 2 dames een hele vereninging als een wervelwind op de kop kunnen zetten is een schop na aan iedereen die zich zo hard inzet. Niemand krijgt betaald.

vrijwillig is niet vrijblijvend dames... hoop dat jullie je 'verdiende loon' krijgen
19 apr 2016 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van BMB
BMB, vrouw, 35 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende