To do's dit jaar mbt draagmoederschap

Wat gaat er dit jaar allemaal gebeuren? Allereerst weet ik zeker dat ik niet 'te snel' aan insemineren/een zwangerschap wil beginnen en er zijn nog een aantal praktische 'hindernissen' te nemen... Dus

Punt 1. De wensouders beter leren kennen. De afgelopen 9 maanden (ha, toeavallig) zijn we flink aan het appen, videobellen, en afspreken: elkaars huis bekijken, wandelen in de buurt, lekker biertje drinken in de tuin en (bord)spelletjes spelen. Super gezellig! Om nog een stapje verder te gaan, willen we tijdens de herfstvakantie een (lang)weekend wet met z'n vieren (wensouders, mijn vriend en ik). Ik ben van mening dat je elkaar pas écht leert kennen als je 24u samen in een huisje woont vrolijk Ik kijk er al naar uit!

Punt 2. Gevaccineerd zijn (tegen corona). Ik heb de mannen nog geen knuffel kunnen geven! Dit voelt best gek aangezien we zo'n intieme band aan het aangaan zijn. Na mijn ouders denk ik dus dat deze mannen als eerste aan de beurt zijn om een knuffel van me te krijgen. Hopelijk in september!

Punt 3. Mijn vriend's sterrilisatie. We moeten natuurlijk niet hebben dat ik per ongeluk zwanger zou worden van mijn vriend...! Hij en ik weten zeker dat we geen eigen kinderen willen krijgen, dus die sterrilisatie is absoluut geen slecht idee! Zorgt er ook voor dat ik nooit meer een spiraaltje of andere vorm van anticonceptie nodig zal hebben. Winning!

Punt 4. Verwijderen van mijn spiraaltje. Dit zal na punt 3 zo'n maand of 3 moeten wachten, pas dan zijn alle zaadcellen ongeveer uit het systeem van de man. Dit wordt uiteraard getest.

Punt 5. Zorgverzekering kiezen/aanpassen zodat het goede dekking geeft bij zwangeren/tijdens de bevalling/na de bevalling. Dit zou in2022 namelijk wel eens relevant kunnen worden...!

Punt 6. Gesprek met psycholoog, zowel ik als wensouders. Ik wil dit graag, omdat ik dan beter kan nadenken over (onvoorziene) omstandigheden, consequenties etc. Sowieso is een gesprek met een psycholoog denk ik heel gezond, maar in deze ongewone situatie al helemaal.

Punt 7. Het leren kennen van elkaars ouders. Hier heb ook al écht zin in: ben zo benieuwd hoe de ouders van de mannen zijn! En ongetwijfeld zijn zij ook benieuwd welke gekke vrouw het in haar hoofd gehaald heeft om een kind te krijgen voor een ander...
Hopelijk gaat het bij mijn ouders (en zusje) ook iets meer leven als ze de mannen ontmoet hebben. Zij vinden het namelijk nog best gek/eng en hebben hun eigen 'verdriet'; zij zullen nooit traditionele opa/oma/tante worden...

Ik geloof dat dat de todo's van dit jaar waren, daarnaast hoop ik vaak samen af te spreken, gewoon omdat dat zo gezellig is (en ik nu nog biertjes mag drinken ;-))
07 jun 2021 - 81x gelezen
Meld ongepast verhaal.
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van draagmoedertobe
draagmoedertobe, vrouw, 29 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.     vorige volgende