Sociaal Juridische Dienstverlening

Een tijdje geleden schreef ik over HBO-rechten, dat dit wel een opleiding was die me interessant leek. Alleen nu heb ik mijn interesse verlegd naar een soortgelijke, wel veel sociaalgerichtere opleiding namelijk; SJD. Ik heb vandaag een meeloopdag gehad en ben er heel positief over, alleen ik heb een aantal twijfels.

1. Ik moet elke keer 1,5 uur reizen dus heen en terug totaal 3 uur. Niet overstappen etc, dus gewoon 1 trein, maar dus wel 2x een klein uurtje zitten per dag + 2x een bus. Ik vraag me dus af of dit vermoeiend is om 5 dagen in de week te doen. Ik heb vandaag gehoord dat je dus wel elke dag op school verwacht wordt, maar dat het per dag verschilt hoelang. Het kan zijn dat je een keer een dagje vrij bent, waarop dus wel verwacht wordt dat je thuis bezig gaat, maar dat zit dus niet vast in je rooster.
- Ik denk dat dit iets is waar studenten van andere opleidingen evt. ook wel antwoord op kunnen geven, want ik denk dat dit bij de meeste studies wel van je verwacht wordt, maar mijn vraag is dus of het veel van je vergt om elke dag 3 uur in het OV te zitten. (in de ochtend om een uur of 7, en in de middag om 4 uur)

2. Ik doe dus het eerste jaar HBO-rechten en SJD gecombineerd, dus dan krijg je over beide studies les. Is dit eerste jaar pittig, of valt dit mee? Ik weet dat je in het tweede jaar meer praktijk gaat doen en dat het 3e en 4e jaar eigenlijk alleen maar praktijk is en je dus weinig op school bent. Is het goed te doen om je P te halen in het eerste jaar, of zijn er veel mensen die na het eerste jaar afhaken omdat de studie gewoonweg te moeilijk is?
26 mrt 2024 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van KatieAnn
KatieAnn, vrouw, 17 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende