Urk - Vakantiedag #2

Hej,

Vandaag onze eerste volledige vakantiedag. Vanmorgen was ik al vroeg wakker (6.00 a.m.). Nouja, ik was niet de enige, want ik zat dat de buurvrouw om 6 uur al buiten zat. Tja, je moet het maar willen. Uiteindelijk om 9 uur eruit gegaan en ontbeten. De ochtend verder relaxed gehouden. Een geocash opgezocht en gevoetbald. Toen geluncht en besloten om naar Urk te gaan. We hebben daar eigenlijk de hele middag rondgehangen.

Onderweg kwamen we langs Lemmer Beach dus daar zijn we ook nog heel even geweest en nog bij een of andere sluis waar letterlijk niks te zien was. Dus daar waren we ook snel weer weg.

Op Urk spotte ik als eerste mijn economieleraar (of zn dubbelganger, als hij het niet was). Toen moest ik plassen en gingen we dus maar naar een openbaar toilet. Nu zijn die daar best schoon, maar je moest dus een bonnetje pinnen en die code intikken voordat je naar binnen kon. Kheb nu een verzameling van 3 bonnetjes knipoog. We zijn met de fietsen naar de vuurtoren gegaan. Het verbaasde me echt wat voor chaos het daar eigenlijk is. Niet op een verkeerde manier, maar iedereen rijdt door elkaar in de winkelstraat. Dus wij met de fiets er ook gewoon tussendoor. Even bij de vuurtoren gezeten en toen een terrasje opgezocht om daar wat te drinken en te eten. Punt appeltaart met mijn gewoonlijke IceTea (cocktails hadden ze niet, dus dan maar de basic vrolijk. We wilden ook nog even naar het standbeeld van de vrouw die over het water kijkt en daar zie je meteen alle namen van de overledenen op de kotters. Als je er zo bij staat besef je wel hoe gevaarlijk dat eigenlijk kan zijn...

Toen wilde ik weer op de fiets stappen, maar toen schaafde ik met mijn been ergens langs dus een lange schaafwond met een dikke blauwe bult, geweldig!
Ik wilde nog wat foto's maken, dus ik sprong over een hekje (wat een man achter mij niet zo leuk vond oeps) en ging poseren.
Toen zijn we nog de hele pier afgelopen, daar wat foto's gemaakt en toen op zoek naar een eettent. Eerst gingen we bij het strandpaviljoen zitten, maar we kregen een lunchkaart met letterlijk 5 gerechten. Die lunchkaart bleek tegelijkertijd ook een dinerkaart te zijn, maar er stond niets op wat we wilden (alleen cocktails) dus zijn we ergens anders heen gegaan. Fish and chips gegeten bij een tentje. Echt heel lekker (hoewel de kibbeling een beetje taai was en de chips ook bij ons thuis in de diepvries ligt gewoon van de super'knipoog. Maar ik at natuurlijk weer teveel, dus nu zit ik hier boven op mn bed met buikpijn. En dan wordt er natuurlijk weer op mij gemopperd dat als ik 1 x iets heb ik meteen zielig ga doen. Laat ze zelf lekker elke avond buikpijn hebben, denk ik dan. Maar goed.

Ik heb geen idee wat we morgen gaan doen maar dat zien we dan wel weer.

Liefssverliefd
03 aug 2021 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van KatieAnn
KatieAnn, vrouw, 17 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende