'schoonouders' ontmoeten en brief naar familie

Inmiddels heb ik van beide wenspapa's alle ouders ontmoet. Vorige week de laatste moeder + vriend, en wat was dat gezellig zeg! Ik werd echt met open armen in haar huis ontvangen. Er was lekker gekookt en we hebben over van alles en nog wat gekletst. Uiteraard waren de wenspapa's er ook bij aanwezig. Ik moet zeggen dat ik ze al behoorlijk goed kan 'lezen'. Wanneer is een blik serieus, wanneer een grapje, wat bedoelen ze als ze met hun ogen rollen, dat soort dingen.
Ik werd door de moeder en ook haar vriend heel erg bedankt dat ik dit voor 'haar kinderen' wil doen. Een kindje wil dragen. Wist zelf niet zo goed wat ik daar dan op moest antwoorden: ja, graag gedaan, ik heb er ook zin in? Ja, inderdaad wel bijzonder ja, maar het zijn ook bijzondere mannen, toch?
Als kleinigheidje had ik chocola meegenomen, en ik kreeg zelf een pot zelfgemaakt jam mee naar huis, lekker en attent.

Ben blij dat deze ontmoeting ook zo ongedwongen en niet-awkward was, en dat ik nu een extra inkijkje heb gekregen in het leven van. Goed gevoel. Hopelijk gaan de wenspapa's mijn zusje (en haar vriend) nog een keer ontmoeten, ik heb het idee dat het daarmee wel 'goed genoeg' is vanuit mijn familie zegmaar. Niet dat al mijn ooms en tantes hen ook moeten kennen, dat idee. Wel ga ik mijn familie een brief sturen waarin ik uitleg waar ik mee bezig ben, en heel kort wat zij gaan merken/wat het voor hun betekent. Dan voorkom ik volgend jaar in elk geval alle 'gefeliciteerd ,wat leuk dat vriend en jij een kind krijgen!' nee, dit is niet mijn kind. Dit is een zéér gewenst kind, waar ik zeker van zal gaan houden, maar hij/zij is niet van mij, maar van zijn/haar papa's verliefd.

Ergens verwacht ik ook wel wat negatieve feedback op die brief, maar ik sta sterk genoeg in mijn schoenen en achter deze beslissing, dat ik denk dat ik daar wel mee om kan gaan. Dus laat maar komen!
25 okt 2021 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Draagmoeder
Draagmoeder, vrouw, 32 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende