Reactie op mijn reacties (:

Hey,
Ik ben nieuw hier en heb geen idee of ik kan reageren op reacties en hoe dat dan moet, dus ik maak er maar even een apart verhaaltje van.

Als eerste wil ik mensen bedanken. Er zijn best wel wat mensen die me privé een berichtje stuurden over mijn verhalen en zo nu en dan krijg ik ook wel eens een reactie.
Nu zijn er ook wat vragen gesteld, dus die zal ik even beantwoorden.

Als eerste kreeg ik de vraag waarom het zo erg is dat mijn vriendin me negeerde, maar voor mij ligt dat wat anders.
Ik ben sowieso nog best wel jong, (niet dat jullie dat niet zijn, want ik weet jullie leeftijden allemaal niet, maar dit is gewoon mijn uitleg) en voor tieners zoals ik voelt het gelijk aan alsof we iets slechts doen als mensen niet reageren.
Buiten dat probeerde ik als eerste wat met die vriendin af te spreken, maar dat kan niet doorgaan aangezien ze niet reageerden en het dus geen zin meer heeft.
Ook wilde ik opnieuw vertellen hoe het met me ging, aangezien ik afgelopen dagen niet zulke lekkere dagen heb gehad, maar als ze me dan negeert, dan voelt dat voor mij ook niet fijn. Het voelt dan een beetje aan alsof het haar niet echt uitmaakt hoe het met me gaat, ook al is dat natuurlijk wel zo.
Ik voel me dan gewoon een beetje alleen, omdat ik juist nu iemand nodig heb. Dat is de reden dat ik het niet heel fijn vind dat mijn beste vriendin me negeert.

Ook kreeg ik de vraag wat die ex-beste vrienden me dan aan hadden gedaan en of ze dat doorhebben.
Het begon met onschuldig roddelen. De persoon waarvan ik dacht dat het mijn beste vriendin was, bleek met iedereen over mij te roddelen. Ze zei dingen als: "Ze is echt gewoon de queen, want iedereen wilt wel dingen met haar doen en niet met mij. Ik kan het echt niet aanstaan."
Waarschijnlijk komt dit allemaal uit jaloezie, maar toch doet het pijn. Dat roddelen werd erger en erger en uiteindelijk begon ze me op willekeurige momenten te negeren.
Ze heeft ook best wel vaak met me afgesproken, om vervolgens nooit op te dagen.
Met mijn feest in de brugklas had ik een regel met mijn ouders: "je mag een slaapfeest houden als er minimaal 4 anderen blijven slapen, want anders vertrouwen we het niet zo. Als er minder dan 4 blijven slapen dan laten we het feest wel gewoon eerder stoppen en dan ga jij bij opa en oma logeren." (mijn ouders waren het huis uit.
Die ex-beste vriendin van mij wist van deze regel en heeft gezegd dat ze niet kon blijven slapen, waardoor er maar 3 mensen overbleven en het slaapgedeelte dus niet door kon gaan.
Achteraf hoorde ik van iemand dat ze dat expres deed om mij te treiteren, omdat ik met een ander meisje ging afspreken de dag ervoor. (Ze heeft dit ook nog toegegeven)
Ondertussen gebruikt ze me al jaren voor huiswerk en schoolwerk en laat ze mij en onze oude vriendengroep in de steek, omdat ze nu met andere mensen om kan gaan.
Ze mist feestjes van haar oude vrienden om met die nieuwe vrienden alcohol te gaan drinken. (Dat spreekt ze dan achteraf pas af, snap je?)
Het is allemaal redelijk klein, maar als beste vriendinnen moet je op elkaar kunnen rekenen en ondertussen gebruikt ze me alleen maar.
Ook zet ze mij en mijn andere vrienden tegen elkaar op.
Heel soms is ze wel aardig, maar dat is alleen wanneer er iets speciaals gebeurd.
Een vriendin van mij kreeg een relatie, dus was ze even het hoogtepunt van de dag. Op dat moment vond die ex-beste vriendin van mij ons dus weer helemaal aardig, omdat er zoiets gebeurde.
De dag erna werden we weer genegeerd.

Ik weet dat het niet heel speciaal klinkt, maar het voelt erger dan dat het lijkt. Ik ben gewoon klaar met dit alles, maar ik kan er gewoon weinig aan doen. We zullen zien hoe het afloopt.

De laatste vraag die ik vandaag ga beantwoorden is: voel je je vaak zo?
Ik wilde even duidelijk maken dat dat zeker niet zo is!
Ik ben heel vaak heel vrolijk en positief, omdat ik me dan niks aantrek van de erge dingen en gewoon aan de positieve dingen denk.
Omdat ik afgelopen dagen een beetje aan de kant ben geschoven, terwijl ik echt even iemand nodig had, voelde ik me redelijk vervelend. Ik heb dit soort momenten meestal voor 2-3 dagen en dat heb ik dan 1 keer in de aantal maanden.
Ik wil dus niet dat jullie denken dat ik me vaak vervelend voel, want zelfs nu ik me vervelend voel kan ik nog lachen.
Ik probeer gewoon positief te blijven en dat lukt meestal ook wel goed, maar die verdrietige emoties moeten zo nu en dan ook verwerkt worden, dus dan schrijf ik ze op.

Aangezien ik hier al een aantal dagen last van heb, zal het binnenkort weer goed gaan en zullen jullie misschien wel weer vrolijke verhalen horen. Hopelijk hebben jullie wat aan deze antwoorden en als iemand weet hoe ik op reacties kan reageren, vertel het me please! (:

Groetjesss,
je doodnormale 15-jarige tiener (;
13 jul 2020 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van GewoonIemand
GewoonIemand, vrouw, 19 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende