Mijn hart luchten (2)

Goedemiddag,
Hier ben ik weer: de doodnormale 15-jarige tiener die haar gevoelens even kwijt wil.

Ze heeft me genegeerd. Mijn eigen beste vriendin negeert me nu al meer dan 24 uur genegeerd. Ik vraag haar wat er aan de hand is, of ik iets ergs heb gedaan en waarom ze me negeert, maar ze neemt niet de moeite om mijn chat te openen.
Je denkt nu misschien: 'wat als ze gewoon niet online is?' Maar dat is ze wel. Ze leest alle recente berichten in onze groepchat en ze is online op andere vormen van social media.
Ik voel me nu al een hele tijd slecht, want het laatste waar we het over hadden waren mijn gevoelens. Ik heb nog nooit iemand verteld hoe ik me voel en nu heb ik dat wel gedaan. Ik heb haar precies verteld wat ik vertellen kon. Ik kan mijn gevoelens namelijk amper uitten, dus ik deed mijn best.
Dat hele gesprek was het laatste waar we het over hadden. Ze zei dat ze er meer voor me zou zijn en dat soort dingen.
Maak dat de kat wijs, want sinds dien negeert ze me. Ik vraag me af of ik iets heb gedaan. Iets waarvan ik niet meer weet wat het was.
Ik zie haar morgen, want dan gaan we een ijsje halen met wat vrienden, maar ik wil haar niet zien.
Een tijdje geleden heeft een andere vriendin van mij me een week genegeerd en daar heb ik me heel slecht over gevoeld. Mijn beste vriendin wist dit en ze bleef maar zeggen dat die vriendin me dat echt niet aan kon doen, terwijl ze het nu zelf ook doet.
Ik heb natuurlijk geen idee wat er aan de hand is, maar ik vind het oneerlijk om me te negeren zonder me de reden ervoor te laten weten.
Ik hoop dat het allemaal niet klopt en dat het maar een wifi-probleem is of dat mijn telefoon gewoon raar doet, maar zelf weet ik ook wel dat dat het niet is.
Ik ga binnenkort ook met haar naar de Efteling, dus hopelijk is alles dan wel opgelost.

Oh ja, ander nieuwtje. In mijn vorige verhaal vertelde ik over een ex-beste vriendin die zo'n vijf jaar mijn beste vriendin was, maar die me meerdere keren liet stikken.
Nou, laatst hadden vrienden van mij dus gezegd dat ze klaar met haar zijn en toen begon ze mij te appen. Ze vertelde me dat het haar speet en dat ze het vervelend vindt dat we uit elkaar groeien.
Ik wilde zo graag geloven dat ze dat serieus meende, maar ze heeft me al zo vaak laten vallen en ze heeft zo vaak tegen me gelogen, dat ik er niet meer in geloof.
Ik heb haar verteld dat ze zich niet hoeft te verontschuldigen tegenover mij, want ik zal haar altijd blijven steunen en helpen. Wat ze ook doet.
Dit klinkt misschien raar, maar het is echt zo. Zelfs als ze een bank overvalt, dan help ik haar nog.
Ik ken haar gewoon te goed en wat ze ook doet, ik kan haar geen pijn doen. Als ik aardig blijf en als ik haar blijf steunen, dan is het uiteindelijk haar schuld en dan heb ik niets gedaan.
Ik blijf gewoon de betere persoon in alle situaties, want dan kom je er het beste uit.
Hoe dan ook, die ex-beste vriendin vroeg me gisteren of ik vandaag kon logeren.
Ik heb gezegd dat dat waarschijnlijk wel kon, want dan doe ik toch weer wat met haar en dan is het toch weer wat gezelliger tussen ons.
Het hoeft niets meer te betekenen dan alleen maar een kort nachtje overnachten, dus dat komt vast wel goed.
Het enige probleem is: ik wil niet nog een keer pijn gedaan worden.
Ik wil niet dat ze nu denkt dat alles weer helemaal goed is en dat ze weer opnieuw misbruik van me kan gaan maken, maar ik denk dat dat wel goed komt.
Ik sta er nooit helemaal alleen voor, dus ik geef haar gewoon nog een kans.
Ik weet dat dat dom is, maar ik heb het gewoon niet in me om haar te laten gaan. Dat heb ik nooit.
Ik kan geen erge ruzie maken of tegen mensen schreeuwen. Ik wil niet dat mensen boos op me zijn, omdat ik mezelf dan overal de schuld van ga geven en dan ga ik me alleen nog maar vervelender voelen.

Ach ja, we zullen zien hoe het afloopt en jullie horen waarschijnlijk binnenkort nog wat van me, aangezien ik het heerlijk vind om mijn gevoelens op te schrijven.
Ik houd ervan om anoniem te vertellen hoe het gaat en reacties te ontvangen van mensen die me sterkte wensen of hetzelfde mee maken.

Hopelijk hebben jullie vandaag een heerlijke dag, want iedereen verdient een fijne dag!
Ik hoop ook dat het met mij goed afloopt, maar dat zal niet zo'n groot probleem zijn.

Groetjes en tot snel (:
13 jul 2020 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van GewoonIemand
GewoonIemand, vrouw, 19 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende