Openbaar of privé

Weet je trouwens wat ik mij afvraag?

Nu kunnen veel mensen meelezen in het 'dagboek' van een ander. Een ander die misschien wel zelfmoordneigingen heeft of een ander iets ernstig wil aandoen.
[Maar degene die zojuist één van mijn verhalen [stiekem] op 'privé' heeft gezet (verdorie !)... grijpt die eigenlijk in als iemand zeer gedetailleerde uitleg verstrekt over hoe een zelfmoordpoging tot stand gaat komen??]

En kunnen anderen, die meelezen (verhalen die voor iedereen openbaar zijn) iets doen, fysiek, hulp bieden, om de persoon in kwestie te weerhouden zelfmoord te plegen??
Want, er komen heel wat verhalen over zelfmoordneigingen voorbij ... En wie weet ... is er wel eens iemand geweest die haar/zijn verhaal eerst hier heeft gedeponeerd om er vervolgens daadwerkelijk een einde aan te maken. (aan zijn/haar eigen leven of ... dat van een ander)

Het plaatsen van sommige verhalen kan een voorbode zijn voor wat er uiteindelijk gaat/zal komen.
We kennen de mensen achter de verhalen (soms) niet persoonlijk. Maar het zou zomaar kunnen zijn dat we - zonder dat wij het weten - de persoon uiteindelijk op tv zien of in een krant en blijkt die persoon zelfmoord te hebben gepleegd, maar kunnen wij de link niet leggen tussen degene op tv/in de krant en hier op dit platform ... omdat we de persoon achter het vreselijke verhaal niet .... kennen.
31 jan 2016 - bewerkt op 01 sep 2016 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Afstuderen40
Afstuderen40, vrouw, 34 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende