Escape

Denk je wel eens vaag aan zelfdoding?
Fantaseer je erover?
Lijkt het je van tijd tot tijd een uitweg uit een uitzichtloze situatie?

Er zijn veel mensen die wel eens 'spelen' met de gedachte om uit het leven te stappen, en dat je daar soms aan denkt, is niet iets om heel erg van te schrikken. Voor bijna iedereen geldt dat dergelijke ideeën voornamelijk inhouden dat je wilt ontsnappen aan je leven zoals het op dat moment is; dat is iets anders dan dood willen.

Bijna alle mensen die na een depressie hun leven weer oppakken, geven volmondig toe dat hun doodswens voornamelijk werd ingegeven door het verlangen naar een ander leven, en dus niet naar geen leven. Bovendien zien ze achteraf heel goed hoe rampzalig een zelfdoding geweest zou zijn voor de mensen die achterblijven.

Misschien is het een goed idee om een lijstje te maken van bijvoorbeeld de drie belangrijke dingen die je in je leven graag anders zou zien. Dat lijkt een vrijwel onmogelijke opgave als je volledig op de bodem bent beland maar probeer het toch maar. Geneer je niet voor de wensen en verlangens die bij je opkomen, er is immers niemand die er last van heeft wat jij denkt. Het is heel goed denkbaar dat je ineens iets voor je ziet wat houvast geeft, haalbaar is, en je kwaliteit van leven iets zou verbeteren.
01 feb 2016 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Afstuderen40
Afstuderen40, vrouw, 34 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende