een dood spoor

Dorovanio, this one is for you.

Nadelige gevolgen van masturberen


Masturberen kan heel ontspannend werken. Door het orgasme wat je na het aftrekken of vingeren ervaart, komt er oxytocine vrij. Dit is een hormoon of neurotransmitter welk voor een euforisch en ontspannen gevoel zorgt. Dat is natuurlijk geen nadeel aan het masturberen, maar wat dan wel?

Het gevaar van verslaving aan masturberen

Er bestaat echter een mogelijkheid dat je aan dat euforische gevoel verslaafd kunt raken. Volgens sommige experts komt dit steeds vaker voor. Want naast er verslaafd aan te raken, zal het seksleven met een partner er ook onder gaan leiden. Soloseks kost veel energie, net als het hebben van gemeenschap. Mannen die dus met grote regelmaat masturberen zijn over het algemeen vermoeider en hebben dan geen zin meer om met hun partner te gaan vrijen en hoewel het bijzonder bevredigend en ontspannend is om jezelf te bevredigen, kan dit natuurlijk nooit de bedoeling zijn.

Lichamelijke klachten door overmatige masturbatie

Als men teveel masturbeert, kan het meer gevolgen hebben dan er verslaafd aan raken. Door overmatige masturbatie kan de voorhuid geïrriteerd en zelfs beschadigd raken, wat over het algemeen behoorlijk zeer kan doen. Het is van belang om de voorhuid vooral niet te hard naar beneden te trekken. Op die manier verklein je de kans op beschadiging en irritatie aanzienlijk.
Masturberen kost erg veel energie en vergt veel van je lichaam. Alle spieren spannen zich aan en je hart gaat op het moment van klaarkomen enorm tekeer. Je kunt je dus wel voorstellen dat als je jezelf overdreven vaak bevredigt, dit een behoorlijke aanslag op je lichaam kan zijn.

Door masturberen geen afgestemde climax meer

Zoals al eerder is genoemd, kan teveel soloseks de seksuele relatie met je partner beïnvloeden. Door overmatige masturbatie kan de man zijn climax niet zo gemakkelijk met het orgasme van de partner afstemmen. Doordat je minder seks met elkaar hebt, is het gevoel tussen beiden een heel stuk minder heftig. Het nadelige gevolg hiervan is dat de man last kan krijgen van vroegtijdige ejaculatie, waardoor zijn erectie af zal nemen en de partner er geen plezier meer aan kan beleven. De gevolgen hiervan kunnen groter zijn dan men in eerste instantie zou vermoeden. Zo kunnen er relationele conflicten ontstaan, doordat het seksleven niet top is, maar afgevlakt door het overmatige masturberen van de man. De seksuele interesse van de partner kan door soloseks afnemen, waardoor de relatie uiteindelijk op een dood spoor zou kunnen belanden.
30 jan 2016 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Afstuderen40
Afstuderen40, vrouw, 34 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende