Op zoek naar geschikte ouders

Voor wie nu denkt 'HUH': lees mijn eerste verhaal even.

Voor als dingen onduidelijk zijn, niet-chronologisch, er mist info... Sorry. Dit blijft een dagboek en is dus vooral om mijn gedachten op papier te zetten. Misschien komen sommige verhalen ook wel op Privé. En natuurlijk blijf ik zo anoniem mogelijk.

Het is in Nederland verboden om openbaar te vragen naar een draagmoeder, en het is ook verboden om je openbaar aan te bieden als draagmoeder. Dit heeft te maken met het verbod op commercieel draagmoederschap, waarbij mensen dus bijv. iemand veel geld zouden betalen zodat ze een kind voor hen wil dragen. Dit is in sommige andere landen wel mogelijk. De wet willen ze in Nederland aanpassen, maar dat is een heel ander verhaal.

Goed. Ik overweeg dus draagmoederschap. Maar dan? Ik heb geen onvruchtbare vrienden of familie (voor zover ik weet), en ook geen bevriend homostel dat een baarmoeder 'mist'. Ik wist echter wel waar ik zou kunnen beginnen met informeren vanwege een serie die ik ooit gezien heb, 'Lauren, ik wil een kind' heet die serie.

Ik ben de laatste maanden in contact gekomen met verschillende stellen die vanwege verschillende redenen geen kinderen kunnen krijgen. Het is heel apart om met 'misschien wil ik wel een kind voor jullie dragen' contact te zoeken met mensen. Ik ga ervan uit dat de wensouders zich op hun best voordoen en wil ze juist écht leren kennen. Ik ben van mening dat je dat het beste face to face kunt doen, dus met het leukste stel ga ik binnenkort ergens koffiedrinken. Afhaalkoffie dan, want alle restaurants zijn natuurlijk dicht.

Mocht er geen 'klik' zijn, dan stopt denk ik het contact met dit stel helemaal, en kan ik een ander stel leren kennen. Het voelt voor mij niet goed om nu al meteen met 5 stellen af te spreken en dan 'de leukste' te kiezen. Er zijn namelijk zoveel ouders die heel graag een kind willen en die ook heel geschikt zouden zijn... Mensen teleurstellen hoort er helaas ook bij. Bijvoorbeeld een stel van 60+ dat zo graag een kindje wilde... sorry, maar dat vind ik ongeschikt. En zo... kom je heel wat verhalen tegen.
29 okt 2020 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Draagmoeder
Draagmoeder, vrouw, 32 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende