* mijn realiteit..

Dagen als deze zou ik echt meer energie willen.

Immers; de zon schijnt, het is lekker weer (niet te warm, niet te koud, geen regen) en eigenlijk nodigt het uit tot activiteit. (Ergens in mijn hoofd hoor ik mijn vader zeggen dat ik niet zo binnen moet zitten en dat het goed is om iets te gaan doen.)

De realiteit is anders. Mijn realiteit is anders.
Ik heb niet die energie. Niet vandaag. Niet gisteren. En morgen ook niet.

Ja, goed slapen zou al een hele berg verschil maken. Dit was me de afgelopen nachten weer eens niet gegund, niet gelukt in ieder geval.
Vandaag kost zitten me eigenlijk al haast ‘te veel’ moeite, voelt vermoeiend. Doordat mijn rugspieren zoiets hebben van ‘“zoek het maar uit”, en ook mijn nek dus. Mijn ogen voelen diep en oogleden zwaar.
Dat fijne zonlicht te fel (eigenlijk altijd zo). De geluiden te hard, te scherp. Niets echt fijn.
Overprikkeld dus. En vaak kom ik daar veel te laat pas achter. Of doe ik er te laat iets mee.

Nu wordt het weer proberen die cirkel te doorbreken. Hopelijk vannacht (met wat extra hulp) beter slapen, hopelijk voelt het morgen dan weer iets fijner allemaal.
Ik had zo graag wel de energie gehad om een fijne lange wandeling te maken - nu heb ik mezelf tot over mijn grens gepusht om alsnog wel aan beweging en buitenlucht te komen en een ruim half uur te wandelen. Of misschien zou ik met meer energie ook skeeleren (inline-skating) weer kunnen oppakken. Sowieso zou ik dat graag willen, ik ga weer op ‘jacht’ naar fijne goede skeelers.

Zo moe (en overprikkeld) dat ik er misselijk door ben.
De realiteit is niet altijd fijn. Ik kan wel hopen dat het beter gaat en doen alsof het te doen is, maar die ‘4 uren energetische belastbaarheid’ op een dag.. dat klopt dus wel. Bah.

*LilAngel
14 mrt 2024 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van LilAngel
LilAngel, vrouw, 31 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende