Gepaste kleding.

Morgen is de uitvaart van mijn oma.
De dresscode is: gepaste kleding.

Dat kan nog zoveel kanten op..

Zwart en netjes kan natuurlijk sowieso en altijd. Maar het hoeft dus niet per se zwart.
Mijn idee voor alsnog is: zwarte rok (netjes, maar ook feestelijk, mooi wijd uitlopend en subtiel bloemen in verwerkt.. lastig omschrijven deze!), donkerpaarse nette aansluitende trui met ‘linten’ die je aan voor- of achterzijde kunt knopen/strikken (ik doe voorzijde), neutrale zwarte ballerinas, een donkerrode/paarse maillot, oorstekers met uiltjes en glimmers (oma was gek op uiltjes), en een ketting (lees: zwarte veter met een hanger die ik om m’n nek bind) die ook zwart is met wat schelpen/parelmoer bezet is maar ook best subtiel (hoewel groot), en zwarte beenwarmers.. het is immers niet echt warm. Oh, en m’n haar blijft grotendeels los, behalve dat ik de voorplukken samenbind naar achteren met een elastiekje (helemaal opsteken voelt niet prettig, en dit is wel zo netjes).

Mijn twijfel is nog over de kleur van de maillot. Ik kan ook voor zwart gaan in deze.
Oma was een van de weinigen die in mijn ‘emo-fase’ mijn kleding gaaf noemde. Dus alternatieve kleding kon ze wel waarderen.
Is het voldoende gepast? Ik hoop het.. als ik het morgenochtend aantrek bekijk ik het sowieso nog even goed samen.

Ik kan ook altijd nog voor een nette zwarte blouse en een zwart jasje gaan i.p.v. de nette donkerpaarse trui. En ook heb ik nog meerdere nette zwarte broeken liggen, zelfs nog een zwarte galajurk.

Dat laatste vind ik ietwat overdreven en bovendien ook erg koud! Dus dat gaat ‘m niet worden sowieso.

Wel belangrijk te weten is dat ik bij de uitvaart twee stukken op piano (er staat daar een vleugel begreep ik) zal spelen, naar wens van mijn oma. Ik kan dus niet gewoon blenden in de menigte helaasch.

Meningen?

*LilAngel
18 jan 2024 - bewerkt op 19 jan 2024 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van LilAngel
LilAngel, vrouw, 31 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende