Werelden door elkaar halen

Vorige week besloot ik opnieuw de Eragon serie, ook wel de Inheritence Cycle, te gaan lezen. Zoals je wellicht uit mijn omschrijven al begrijpt; in het Engels dus.
Daarvóór had ik namelijk the Lord of the Rings compleet gelezen (ook in het Engels). Daar heb ik wel ongeveer 11 maanden over gedaan, want tussendoor las ik nog andere dingen en mijn concentratie voor lezen lag niet zo heel hoog. Een maandje geleden was ik klaar met de boeken lezen, toen kwam ik nog bij de Appendixes. Dat zijn er ook een heleboel, maar daar kwam ik dus helemaal niet door. Ik besloot iets luchtigers te gaan (her)lezen: Eragon.

Afgelopen donderdag ben ik erin begonnen, en maandag had ik het eerste boek uit. Nu ben ik dus begonnen in het tweede deel, Eldest. Ook erg mooi.

Wat me echter opvalt is hoe veel ik vergeten was van de boeken, maar ook de hoeveelheid van informatie die ik nu door elkaar haal met andere boekenseries en werelden. Ik ben nogal een fantasy-fan, dus er zijn nogal wat werelden met magie die andere regels hebben. Zo bijvoorbeeld the Magicians serie van Lev Grossman, maar ook the Sword of Truth serie van Terry Goodkind, boeken van Trudi Cannava, Cate Tiernan (Wicca serie), Pat Rothfuss (wachtend op boek 3, met smart), Genevieve Cogman (Invisible Library serie), Philip Pullman, Deborah Harkness, Neil Gaiman.. en nog meerdere losstaande boeken. Ik kan nog wel even door gaan.
De werelden beginnen wat door elkaar te lopen dus, grappig hoe dat dan gaat. En ik kom er toch ook wel steeds weer achter bij welke wereld het nou daadwerkelijk thuishoort, wat dan weer maakt dat ik ook die boeken opnieuw wil gaan lezen. En dat kan, want ik heb ze.
Er zijn ook nog flink wat ongelezen, nieuwe, boeken in mijn kast. Lezen is fijn als het boek je echt de wereld inzuigt.

Wat lezen jullie graag en waarom?

*LilAngel
29 nov 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van LilAngel
LilAngel, vrouw, 31 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende