Het gaat maar door.

Ook wel eens het gevoel dat je keihard werkt voor niks?
Al 4 jaar hebben mijn man en ik financiele tegenslagen gehad. Verlies van banen, 2 zwangerschappen waarin ziektewet en WW tijd.. Weer een nieuwe baan maar ondertussen zijn de reserves er alweer door aan auto reparaties. Belastingdienst. Een na berekening van het laatste salaris. Een bank wat kapot is. Fornuis wat kapot gaat. Vaatwasser die ook is gaan hemelen en ondertussen draaien we gewoon door met ons huis en hypotheek.
Ik ben heel dankbaar dat wij nog nooit zo ver in de goot hebben gezeten dat we de hypotheek of gas en water niet meer konden betalen maar wat hebben we er dichtbij gezeten de afgelopen paar jaar. In mijn laatste zwangerschap voorzagen mijn man en ik dat het weer mis zou gaan financieel terwijl we net weer een paar maanden stabiel waren. Keihard geknokt voor een vaste baan maar altijd op een 0-uren contract uitgekomen. En dan word uiteraard je contract niet verlengd als je zwanger bent. (is geen discriminatie hoor.....)
Om deze reden hebben we een creditcard aangevraagd en sindsdien doen we aan een soort stoelendans met geld. Salaris binnen, CC aflossen, hypotheek en vaste lasten er af, CC weer aanspreken. Elke maand weer, maar wel elke maand steeds wat minder in het rood.
Inmiddels heb ik uitzicht op een vaste contract en heeft mijn man net een vast contract, samen ook nog een bedrijf opgezet wat inmiddels begint te lopen na ook wat investeringen. Gaat ons weer een beetje voor de wind.

Kleine openstaande rekeningen en bedragen die nog bij vrienden en familie open stonden terug betaald en we beginnen weer voor de zoveelste keer te sparen... Ons doel: Als we minimaal 5000,- op de spaar hebben gaan we voor: Nieuw bed, nieuwe bank, dubbel glas boven, bestraten van de voortuin, achtertuin opknappen, starterslening versneld aflossen en hopelijk in niet al te lange tijd verhuizen.. Het sparen was helaas van korte duur. Onze lieve auto die mij dagelijks naar diverse werkplekken moet brengen moest voor APK... 1200,- ... Remmen werden later nog gedaan, 260,- .... Na de APK een heftige benzinelucht (benzine slangetje zat niet goed vast, benzine spoot over de motor heen) en een stotterende motor (bobines?) . Weer 260,-. O, en onze andere auto begon ook! APK en een aandrijfas kapot. Kinderen uit de kleren geschoten, mama de broek kapot, geen zomerjas meer. Noem maar op! alles moet gebeuren.
De creditcard die zo mooi opgeborgen was is weer uit de kast en de rekeningen hebben allemaal een - in beeld. Buffer 0,78 cent. Ondanks dat we in de min staan is het beste om toch door te blijven sparen is ons verteld dus trouw bikkelen we verder.
Vakantiegeld is dit jaar weer niet voor vakantie maar om de CC en lopende rekeningen weer op 0 te krijgen. En de belastingteruggave is niet voor de opknap klusjes die we bedacht hadden maar wederom om de buffer te spekken tot minimaal.

Zo, ik heb even geklaagd. morgen weer aan het werk en de flink de vakantie toeslag en eindejaars uitkering voor volgend jaar spekken. En als alles vanaf nu voor de wind gaat heb ik als lichtpuntje dat ergens volgend jaar alle klusjes af zullen komen OK!
17 apr 2016 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van BMB
BMB, vrouw, 35 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende