Griep

Heel fijn om met 39 weken griep te krijgen. Mijn schoonouders kwamen vrijdag eten en mijn schoonmoeder was nog niet helemaal beter. Ik had toen Robin de afspraak maakte al gezegd dat ik liever geen afspraken meer wilde maken, maar daar werd niet naar geluisterd. Omdat we zijn ouders al even niet meer gezien hadden heb ik die afspraak laten gaan, maar ik heb daarna nog een keer gezegd geen dingen meer in de agenda te zetten. En anders gaat hij maar zonder me. Ik wil gewoon voorkomen dat we straks weer elke avond ergens anders zitten en dat ik overdag helemaal kapot op de bank lig.

Maar goed. Mijn schoonmoeder dacht er niet bij na en vond het nodig om mij drie zoenen te geven bij binnenkomst en weggaan. Ik ben expres niet mee gaan doen met het kaarten, dat leek me geen goed idee omdat ze zo zat te hoesten. Maar het mocht niet baten. Zondag ochtend werd ik ziek wakker. Rond zeven uur in de avond had ik redelijke koorts dus ik heb voor de zekerheid maar even gebeld met de verloskundige. Vooral op aandringen van mijn man, want ik had zelf niet echt het idee dat ze iets voor me kon doen, maar goed. Ik moest blijven drinken en me vooral niet te veel zorgen maken over de baby. Als ik drie dagen achter elkaar koorts bleef houden dan moest ik naar de huisarts. Vandaag voelde ik me eindelijk weer wat beter. Dat is nog snel gegaan geloof ik want het was een best hardnekkige griep. Ik ben nu alleen nog een beetje verkouden, maar daar is mee te leven. IK kreeg ook de tip om een aantal keer paracetamol in te nemen, maar als ik een pil naar binnen wilde werken, dan ging ik gelijk over m'n nek, dus ik heb het maar zonder gedaan.

Gelukkig vond mijn lichaam het niet nodig om de bevalling in te zetten, dat had me niet bepaald prettig geleken. Robin had al op internet gezocht, als de koorts te hoog zou worden dan zou ik weeën kunnen krijgen. Niet dat dat op dit punt nog echt erg zou zijn, maar je wilt niet met een fikse griep je kind op de wereld zetten denk ik. Ik zou ook niet weten hoe ze daarop zouden reageren in het ziekenhuis.

Maar ik ben dus weer bijna beter en vrijdag zit ik op de 40 weken. Ik denk wel dat ik over tijd zal gaan, maar daar is nooit echt wat over te zeggen. IK heb tot nu toe nog geen voor weeën gehad en ook niet echt harde buiken. Of is dat het zelfde? Als het weer het morgen toestaat ga ik maar weer even naar buiten.
09 feb 2016 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Scorpio
Scorpio, vrouw, 36 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende