24 weken

Ik zit al weer op 24 weken van mijn zwangerschap. Wat gaat de tijd toch hard. Ukkie begint nu harder te schoppen, gelukkig nog niet tegen mijn ribben aan, maar ook dat zal vanzelf komen.

Ik kan haast niet wachten tot het februari is en ik haar eindelijk echt vast kan houden in plaats van alleen mijn handen op mijn buik leggen. Ik betrapte mezelf al redelijk snel erop dat ik mijn handen op mijn buik legde. Het is niet eens iets dat ik echt bewust doe. Moeder instinct zullen we het maar noemen. Wel grappig dat ik het doe, want ik snapte nooit waarom vrouwen dat doen.

De energie bom is bij mij nog niet echt gekomen in het tweede trimester, dus ik doe rustig aan en houd mijn weekenden zo veel mogelijk leeg zodat ik echt tot rust kan komen. Ik droom met de nacht raarder. Maar dat kan ook met de volle maan te maken hebben. Robin begint me nu ook steeds meer te helpen in het huishouden. Dat is wel fijn. Op handen en knieen de douche schoonmaken werkt op het momennt gewoon niet meer zo goed. Al valt het nog best mee met hoe groot mijn buik is hoor ik van mensen. Ik heb geen vergelijkingsmatertiaal en ik heb geen idee hoe veel ik nog ga groeien. Wie weet haal ik dat allemaal in de laatste weken in. Maar dat hoeft natuurlijk niet. Ik eet zo veel mogelijk normaal om te voorkomen dat ik voor twee ga eten en echt een tien tonner wordt, dat was niet mijn streven.

Vanavond hebben we een informatie avond in een van de ziekenhuizen in de regio om te kijken waar onze dochter ter wereld gaat komen. Ik ben er wel over uit dat ik liever in het ziekenhuis beval, maar ik weet nog niet welke. Daar heb ik toch een beter gevoel bij dan thuis bevallen. Dat zal vast ook goed gaan, maar ik ben bang dat ik dan te gestressed ben en daar heeft niemand wat aan. Ik ben wel heel benieuwd naar hoe ik ga zijn tijdens mijn bevalling.
27 okt 2015 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Scorpio
Scorpio, vrouw, 36 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende