Slapen

Het voordeel van flesvoeding is dat Aurelia wat makkelijker de nacht door slaapt. Heel fijn. Ze slaapt nu vanaf een uurtje half een tot half zes zes uur door. Robin doet de late fles en ik de vroege fles. Tijd is de laatste tijd wel heel erg relatief geworden, de laatste weken. Ik kijk er niet meer van op dat ik om drie uur in de nacht wakker ben. Het is ook niet meer zo erg als dat ik het vroeger vond. Het hoort er nu eenmaal bij als jonge ouders. Maar het is wel heel fijn dat ze nu wat langer slaapt.

De kinderarts zei tegen me dat ik haar gewoon op bed moest leggen overdag en dat ze dan beter zou slapen in de nacht. Sceptisch als ik ben, ben ik er wel aan begonnen, want haar overdag in de box leggen werkte niet goed. Dan sliep ze niet goed en werd ze in de nacht ook nog veel wakker. Nu ik aanhoud dat ze in ieder geval na de fles nog een half uurtje wakker mag blijven en ik haar op bed leg als ze begint te gapen slaapt ze veel beter. Al zal dat vast per baby verschillen. Het zal er vast ook aan bijdragen dat we haar met de laatste fles iets meer geven dan overdag.

En ik hoef nu bijna niet meer overdag te slapen. Ik word nu rond zes uur moe, maar dan kan ik beter niet meer gaan slapen want dan slaap ik in de avond niet goed. Dat ik nu half tien tien uur ga slapen had ik een jaar geleden niet geloofd. Je het is wel vermoeiend om om drie uur en daarna om zes uur eruit te moeten om een fles te geven. Gelukkig ging ze dan wel daarna gelijk weer slapen. Dat scheelde wel weer.
21 mrt 2016 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Scorpio
Scorpio, vrouw, 36 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende