Gesprek met psycholoog + Uitstrijkje/spiraaltje ?

Afgelopen week voerden mijn vriend en ik (online) een gesprek met een psycholoog. Dit is iemand die veel weet over draagmoederschap, aangezien ze onder andere alle betrokkenen van de Hoogtechnologisch draagmoederschapstrajecten bij een bepaalde kliniek begeleidt. In 1,5 uur heeft ze ons allerlei vragen gesteld, over onder andere onze achtergrond/opvoeding/opleiding en heeft ze gevraagd naar onze motivatie om dit écht aan te willen gaan: een kindje dragen voor anderen.

Er werden geen vragen gesteld die te moeilijk waren om te beantwoorden, en ze had geen tips/onderwerpen voor ons die we nog verder uit moesten diepen. Opnieuw kregen we te horen dat het goed is dat we ons zo zorgvuldig voorbereiden en overal de tijd voor nemen.

De mannen spraken deze psycholoog dezelfde avond nog, en die wisten ons te vertellen dat de psycholoog sowieso een positief advies gaat uitbrengen over ons traject. Dit wordt dan weer meegenomen in het dossier dat uiteindelijk aan de rechtbank getoond wordt.

Ik was erg blij dat dit zo'n fijn en eigenlijk wel diepgaand gesprek was. Ze nam echt de tijd voor ons, dacht goed na over wat wij zeiden en vroeg dan door waar nodig. Als ik het nodig zou hebben zou ik bij haar zeker nog een gesprek willen aanvragen. Op dit moment verwacht ik trouwens niet dat dat nodig is.

Next up; nog even wachten op mijn 30e verjaardag zodat ik rond die tijd mijn uitnodiging krijg van het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker; toch fijn om uit te sluiten dat er wat dat betreft iets mis is! Die dag zal ook mijn spiraaltje verwijderd kunnen worden!
Heb er echt zin in!
11 feb 2022 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Draagmoeder
Draagmoeder, vrouw, 32 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende