Gesprek met advocaat

Vorige week spraken we met een advocaat die veel verstand heeft van draagmoederschap. Het was een duidelijk, gecoördineerd gesprek en het was ook duidelijk dat wij allen inmiddels al goed voorbereid zijn en over veel dingen hebben nagedacht. Toch zijn er ook wel wat onderwerpen waar we nog over na moesten/moeten denken.
Bijv;
Hoe regelen we mijn zorgverzekering komend jaar?
Welke andere verzekeringen regelen we? (arbeidsongeschiktheid, levensverzekering....)
Wat doen we als ik in de kraamweek opeens ergens anders wil zijn dan bij de wensouders en baby in huis, wat is plan B?
Gaan we een traject aan bij een gespecialiseerde psycholoog? Dit is goed voor 'de casus'.Er komt waarschijnlijk uiteindelijk een zitting over het hele gebeuren, en dan is een goed verhaal & kunnen laten zien waar je allemaal over nagedacht hebt heel erg belangrijk. Dus, die komt ook op het lijstje.
Tot slot; hoe doen we de financieën? De mannen vergoeden alles wat met zwangerschap te maken heeft, van foliumzuur tot een hulp in de houshouding als ik dat nodig heb, maar nu hebben we ook geregeld hoe dat gaat. En ik heb een aantal keer aangegeven dat ik én een zwangerschapsfotoshoot én een bevallingsfotografe wil. Dus dat komt ook op hun kosten.

Echt, er komt superveel bij kijken, bij dit hele traject! Gelukkig zitten we ultimately helemaal op 1 lijn, echt superfijn. Ook bijv. dat mijn zusje en ouders het kindje mogen zien/updates te horen krijgen. Zij vinden dat erg belangrijk en het geeft mij rust dat het van de mannen mag. Want ja het is wel echt hún kindje! Maar ook voor dat kindje is het belangrijk om te weten hoe het zit met zijn/haar familie, en daar hoort mijn directe familie echt wel bij!

Ik ben echt super tevreden met hoe alles gaat vrolijk Yay! Dit wordt gaaf. Ik heb zin om dit aan te gaan. Hoe moeilijk het waarschijnlijk ook wordt, maar ook zo ontzettend mooi...!
16 nov 2021 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Draagmoeder
Draagmoeder, vrouw, 32 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende