@Denet (positieve)reactie op Gesprek bij de koffie

Even van te voren: Dit is zeker niet racistisch bedoeld!!
Lees maar tot het einde dan maak ik mijn punt duidelijk.


Ik reageer maar even op deze manier voor er een heel verhaal bij je reacties staat haha erg vrolijk

Ik kan wel begrijpen waar de vraag en het idee vandaan kan komen hoor.
Je hoort voornamelijk over een paar problemen hier in Nederland VOLGENS MIJ:

- Huizentekort voor studenten en laag inkomen gezinnen
- Banentekort voor jongeren en voor de mensen tegen de 50
- En natuurlijk de grote financiële crisis

Nu weet ik niet of het huizentekort direct te maken heeft met immigranten. (Lees: OOK mensen uit bijv. Engeland, Spanje, Polen en alles, ik heb het niet alleen over Marokkanen of moslim mensen!) Maar het valt me wel op dat er in de goedkopere wijken met grotere huizen 80% ongeveer buitenlands is... Ik moest hier een paar weken terug bij een klein evenement helpen en daar heb ik van de ruim 100 kinderen maar 10 Nederlands SPREKENDE kinderen gezien. De rest kon mij niet eens verstaan of deed alsof ze mijn niet verstonden. Maar dit onderwerp laat ik voorlopig even liggen aangezien ik dus niet weet of dit ermee te maken heeft.

Hier komt mijn grootste knelpunt: Het banentekort.
Hier kan ik mij echt over opwinden, volgens mij (correct me if I'm wrong) wordt er ongelofelijk veel geld uitgegeven aan de asielzoekers om hun een prettig en lang verblijf hier te geven en sommige zelfs een tijdelijke baan, terwijl dit dus bij veel technische takken voor een tekort aan stageplekken zorgt.

Buiten dat komen er veel Oost-Europese mensen naar Nederland om hier te werken voor onwijs lage prijzen. Dit neemt niet alleen veel te veel banen in van de jongeren in (in mijn geval) de autoschadebranche, want ik kom bijvoorbeeld niet meer aan een baan omdat ik met mijn 24 jaar al teoud ben voor de bedrijven om aan de te nemen, want een Pool bijvoorbeeld neemt mijn baan aan voor de helft van mijn loon en werkt gerust 80 uur in de week want die heeft toch niks te maken met de ArbO-wet. Maar dit zorgt er ook nog eens voor dat de prijzen die een bedrijf stelt naar de klanten omlaag gaat, dit is goed voor de klant op dat moment maar hier gaat nog een heel verhaal achter, want het geld dat jij niet betaald;

- helpt het bedrijf niet want die verdiend veel minder
- gaat niet naar de belasting waardoor de overheid minder geld heeft om uit te besteden aan de dingen die wij als klanten zo leuk vinden (bijvoorbeeld de theater en bioscoop kaartjes die omhoog zijn gegaan) , wat er dus ook weer voor zorgt dat wij meer thuis blijven en weer minder geld uit gaan geven (je snapt dat dit een sneeuwbaleffect geeft?)
- wat er dus ook weer voor zorgt dat je eigen bedrijf minder subsidie krijgt en jouw loon dus omlaag gaat.

Ik ben geen financieel genie en heb er zeker niet voor gestudeerd (is vast wel te merken aan mijn ABN) maar is dit dan niet een van de hoofdredenen geweest voor de financiële crisis?

En omdat de klanten nu al die lage prijzen gewend zijn willen ze alleen maar de goedkoopste uitzoeken waardoor de Oost-Europeanen voor de bedrijven alleen maar aantrekkelijker zijn, dus dit probleem zie ik niet snel weg gaan.


Dus ik begrijp wel dat veel mensen nu met de eigen volk eerst gedachte zitten. Zeker wat banen betreft ben ik het hier 100% mee eens. Alleen gaan sommige mensen hierin veeeeels te ver en denk niet aan de hardwerkende immigranten die WEL denken aan de medemens en zich wel houden aan de ArbO-wet en die zich wel houden aan de regels die in ons land gelden. Ik heb vaak genoeg gesprekken met mensen die niet eens goed Nederlands spreken maar wel een functie hebben in de maatschappij en deze helpen weer terug te krabbelen omhoog, voor dit soort mensen heb ik niet anders dan respect. Alleen niet voor degene die onder de regels duiken en er alles aan doen om anderen het leven zuur te maken, bijvoorbeeld degene die hierheen komen voor een betere toekomst om vervolgens mensen zonder reden in elkaar te slaan, ouderen gaan beroven, kinderen mishandelen die niet van hun zijn. Ook degene die Nederlands zijn of een Nederlands paspoort hebben moeten naar mijn idee gewoon het land uitgezet worden en van hun Nederlandse nationaliteit gestript worden!!


Maar dit is dus mijn gedachte hierover, sorry als ik mensen hierbij heb beledigd!

Groetjes!!
08 jul 2014 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Aisling
Aisling, man, 34 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende