Contract ontvangen

We hebben afgelopen week versie 1 van het draagmoedercontract ontvangen. Weer echt zo'n 'echte' stap dit! Het waren volgens mij 16 pagina's vol met informatie waarvoor wij al schriftelijk en in een gezamelijk gesprek met de advocaat input hadden geleverd. Er stonden zeker nog een aantal fouten in, bijvoorbeeld dat er een keer wordt genoemd 'de draagmoeder en haar kinderen' (en ik heb geen kinderen), en later nog dat ik geld krijg om het draagkindje op te voeden indien de wensouders overlijden. Hier heb ik geen behoefte toe, en de wensouders hebben vrienden van hen gevraagd om peetouders te zijn, mocht dit ooit gebeuren.
Verder vond ik het belangrijk dat mijn eigen ouders en zusje ook genoemd worden in het contract, dat zij ook twee keer per jaar het draagkindje mogen zien en verder recht hebben op informatie/foto's over de kleine.
Deze, en nog wat kleine aanpassingen, bespreek ik volgende week met de wensouders, en kunnen we daarna als aanpassing doorgeven aan de advocaat, die dan met een betere versie komt. Daarna gaat dit contract ter controle naar mijn eigen advocaat, waarna ik er nog met haar over spreek. En dan... Kunnen we (in online bijzijn van de advocaat) het contrac tekenen! Dit hebben ze volgens mij vanwege corona mogelijk gemaakt, als we via een zoommeeting 'tekenen' en daarna ter controle een kopie van ons identiteitsbewijs doorsturen, telt het als juridisch bindend. Fijn dat deze stap nog net dit jaar uitgevoerd kan worden!

Volgende week komen de mannen mijn woonplaats bekijken (stadswandeling, meer is er natuurlijk niet te doen in deze lockdown) en ontmoeten ze ook mijn zusje en haar vriend. Daar ben ik niet echt zenuwachtig voor, meer een klein beetje gezonde spanning. Maar moet goedkomen! Ze blijven ook eten dus het wordt echt een gezellige dag samen. Zin in!
22 dec 2021 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Draagmoeder
Draagmoeder, vrouw, 32 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende