Bepaalde instelling the story

Er wordt iets angstvallig verborgen gehouden
maandag 18 maart 2013 23:54

Ik herinner me die keer dat ik in het verhoor bij oom agent zat, vanwege de geluidsoverlasttoestand. Mevrouw agent vroeg mij ergens begin van het verhoor letterlijk dit: 'Besef je dat de mensen uit het portiek bang voor u zijn en daarom niet zelf naar u toe durven te stappen'. Ik heb toen geantwoord dat ik me daar in het geheel niet van bewust ben, maar dacht bij mezelf 'het moet niet veel gekker worden'. Ook in mijn geboortehoroscoop wordt dit item lichtjes aangetipt: 'wordt gerespecteerd en gevreesd in eigen kring'.

Nu zou het zo kunnen zijn dat in mijn dossier van de criminele instelling de GGZ ook dergelijke belachelijke termen staan opgetekend. Het hele zootje is bang voor me. Wat een ontzettende misbeoordeling, maar misschien is dit wel een punt wat ik ten positieve kan omturnen om mij en mijn baby te redden uit de klauwen van deze viezerikken.

Ik denk dat ik er inmiddels achter ben wát het is waar de halve zolen zo bang voor zijn. Ik ben enkel en alleen gevaarlijk en een bedreiging voor onrechtvaardige mensen. Als ik onrecht voor mijn ogen zie verander ik van vriendelijke jongedame in een brullende leeuwin. Dat zit al van jongs af aan in me. Ik vind dat geen verkeerde eigenschap, en zeker geen reden om te worden opgesloten in een isoleercel. Dus ik ben ook niet van plan daar wat aan te veranderen, omdat onbillijke wezens zich bedreigd voelen door mij.

Wat er nu gebeurd is mijns inziens gewoon pure angst van de GGZ. Ze wéten heel goed dat ze grove fouten hebben gemaakt in 2005. Ik heb ze dat daar in de kliniek ook heel duidelijk laten weten én laten voelen. Ze wéten volgens mij donders goed dat als ik van de medicatie af ben, zoals dat nu het geval is, dat ik weer helder kan nadenken. Dat ik zonder medicatie weer in staat ben om boos te zijn in plaats van met alles in te stemmen als een mak lammetje. Ze zitten te popelen om me aan de Haldol te krijgen, puur uit eigen belang en NIET om mij te helpen.

Ze willen ook persé niet dat ik mijn eigen dossier in zie. Ik ga morgen de huisarts contacten of zij die kutten een brief wil schrijven met wederom het verzoek om onmiddellijke uitschrijving bij de GGZ én het overdragen van het dossier aan haar. Ik durf er mijn handen voor in het vuur te steken dat ze moeilijk gaan doen over beide punten. In het verleden heb ik eens het dossier opgevraagd voor een andere psychiater, met Johnny nog, maar ze hebben dat vertikt. Nu kan iedereen mij zeggen: 'Je moet niet zo denken, je vult in, ga genieten van je leven wat je nu hebt, bladiebla', maar ik twijfel niet aan mijn gezonde verstand. Dit riekt heel erg naar verdoezeling van medische blamages.

Ze hadden vermoedelijk niet gedacht dat ik ooit weer de oude zou worden na de psychose. Dat heeft de psychiater destijds ook letterlijk tegen mijn oudste broer Jobbie gezegd. Dus ze gingen er gemakshalve vanuit dat ze met hun onmenselijke optreden toen gewoon weg zouden komen. Nu ben ik dus al zo'n twee maanden vrij van medicatie en een psychose blijft uit. Weer iets wat ze niet verwacht hadden. Het lijkt er wel op alsof ze me dan maar een psychose in willen praten. Ik had dat gesprek met de bemoeizorger van afgelopen woensdag 13 maart moeten opnemen. Welke hulpverlener gaat iemand die net van de meds af is en zwanger is bedreigen met een RM?

Ja, ik vecht door. Ook al doe ik niets vecht ik nog door. Mijn wil om te overleven is heel sterk. Ik ben in principe niet kapot te krijgen.

Wat wordt hier zo angstvallig verborgen gehouden??? En welke rol speelt mijn vader hierin?Tell us what you know you Goddamn liar...
16 dec 2013 - bewerkt op 09 jan 2018 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van CintaSejati
CintaSejati, vrouw, 46 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende