Baasje-puppy relatie

Onlangs heb ik me aangemeld voor een gespreksgroep met als onderwerp 'seks en intimiteit'. Ik kwam hierbij na het beluisteren van de podcasts van Heidy van de Velde (link heb ik onderaan vermeld). Ik beluister haar al een geruime tijd; ik heb ze allemaal beluisterd. Ik kwam op deze voor mij erg waardevolle podcast terecht tijdens het zoeken naar podcasts over mindset en lifestyle op Spotify. Ik luisterde al The Mindset Mentor, een podcast die mij enorm helpt in het tegengaan van uitstelgedrag, maar zocht er ook specifiek eentje in het Nederlands van een vrouw. Mij viel Heidy op, omdat ik haar al kende. Ik zal je uitleggen hoe dat in elkaar steekt.

Ik woonde sinds mijn 14de in Zeeland, waar ik vrijwel gelijk een vriendje kreeg, Twan. Dit werd al snel heel serieus. Uiteindelijk ben ik ook met deze Twan getrouwd (een huwelijk dat 2 jaar stand hield). Wij konden gewoon niet zonder elkaar en we vonden het beiden een logisch vervolg, dat we trouwden toen hij 23 was en ik 19. Twan had een broer die al getrouwd was met de vrouw waar hij ook al sinds zijn pubertijd mee ging. Deze vrouw kwam uit een gezin met nog twee zussen. Zij was de oudste, dan een zus van 2 jaar jonger en dan een zusje, een nakomertje van 10 jaar jonger. En deze jongste is Heidy, wiens podcast ik ben gaan beluisteren, ook een beetje omdat ik heel nieuwsgierig was hoe zij nu in het leven staat.

Ik herinner me haar nog goed. Ik had in mijn vakkenpakket het vak kunstgeschiedenis & tekenen. In het eindexamenjaar werkte ik zelfstandig aan mijn werkstuk in een klein lokaaltje achter het grote tekenlokaal van meneer De Jonge. Hij gaf dan les aan de brugklas waar Heidy in zat. Karakteristiek vond ik haar stem, haar mooie stem. Die heeft ze nog altijd kan ik je vertellen.

Heidy noemt zich life-inspirator en ja, die naam pas echt wel bij haar vind ik. Toen ik haar begon te beluisteren inspireerde ze mij voornamelijk op het gebied van 'doen wat je zegt', 'je doelen halen', 'afspraken nakomen'. Voor mij hele actuele gebieden waar ik mee aan de slag wilde op dat moment. Eerlijk is eerlijk, ik was eigenlijk meteen geboeid, vanaf de eerste podcast die ik van haar beluisterde. Ik heb als eerste de oudste beluisterd en zo ben ik verder gegaan, tot ik helemaal bij was en ben door blijven luisteren. Nu luister ik bijna direct na plaatsing op Spotify. Het liefst in de ochtend tijdens mijn ochtendritueel, the Miracle Morning, want ik ben erachter dat de vroege ochtend inderdaad het meest krachtige moment van de dag is.

Sinds kort is Heidy zich gaan focussen op het onderwerp 'seks en intimiteit'. Een erg belangrijk onderwerp vind ik ook. Het aangeven van je grenzen, het aangeven van wat je wel en niet wilt, open, eerlijk en kwetsbaar durven zijn. Het komt allemaal aan de orde. Wat ik zo leuk vind aan Heidy is dat ze betrouwbaar is, je kunt op haar rekenen, dat ze vol goede ideeën zit en heel erg meedenkt met vrouwen, haar doelgroep.

Eind 2023 heeft Heidy besloten een gespreksgroep te gaan samenstellen met ongeveer 15 vrouwen. Heidy zal hierin de gespreksleider zijn. In de loop van 2024 gaat het van start. Ik doe mee. Ik heb sinds 22-01-2021 een relatie met Henny. Het gaat goed. Ik kom mezelf regelmatig tegen. Dan kom ik op een punt van 'Blijven of wegvluchten'. Ik noem het wegvluchten, omdat het dat ook echt is. En waar vlucht ik dan eigenlijk voor weg. Daar ben ik dankzij Heidy bewust van geworden. Ik ben een pleaser het grootste gedeelte van de tijd in een liefdesrelatie. Ik noemde het ook wel eens een 'baasje-puppy'-relatie. Ik dacht dit achter me gelaten te hebben, maar in de relatie met Henny word ik regelmatig door hem getriggerd in het gebied van intimiteit. En daar bedoel ik mee 'me kwetsbaar durven opstellen', 'mijn mening uitspreken', 'aangeven wat ik leuk en niet leuk vind'. Niet meer de harmonie willen behouden. Me niet meer inhouden om de lieve vrede wil. Henny zelf kan dit wel heel goed. Ik vind hem assertief, hij weet wat hij wil en is zelfverzekerd. Maar ik houd veel gevoelens en gedachten voor mezelf. Spreek me te weinig uit. Waardoor ik ook inslik wat me irriteert of tegenstaat. Dit 'me inhouden' kan ik lang volhouden, maar het komt voor dat ik het niet meer trek, en in paniek er dan maar een punt achter wil zetten. Terwijl het veel mooier zou zijn als ik me op een rustige, volwassen manier uit zou spreken. En de relatie, de intimiteit en de seks naar een hoger level wordt getild.

verliefd

https://open.spotify.com/episode/6Pzdx5XhxKau4h4Qumnqcq?si=266e6bd02d924d31
11 jan 2024 - bewerkt op 11 jan 2024 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van CintaSejati
CintaSejati, vrouw, 46 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende