666/777/888 coderingen

Voor welke aspecten van je leven zou je dankbaarder kunnen zijn en op welke vlakken kun je meer aanwezig zijn?

Al een tijdje, ik heb het over tientallen jaren, heb ik moeite met uit bed te komen 's morgens. Dit is eigenlijk voor schandaal vind ik nu. Ik heb voor 90% het boek van Hal Elrod gelezen, Miracle Morning. Dit op aanraden van The Mindset Mentor, die bij deze methode van opstaan zweert. Ik ben nu op het punt aangekomen dat ik de 30 dagen challenge ga starten. Toen ik begon in dit boek had ik nog zoiets van 'ik weet niet of ik hieraan wil gaan beginnen' en 'dit is niet helemaal mijn ding', maar nu ik het boek bijna uit ben, ik zit in hoofdstuk 10 nu ben ik door Hal overtuigd om hiermee te gaan beginnen. Dit ook omdat ik diverse getallen voorbij zag komen toen ik het boek las op mijn e-reader. Ik heb 'em op grote letters gezet, dat leest voor mij makkelijker, dus het boek telde 1001 bladzijden in totaal. Op de volgende bladzijden werden mijn ogen naar de volgende meldingen onderaan de bladzijde getrokken. 666 van 1001, 777 van 1001 en 888 van 1001. Dus ik concludeerde daaruit dat dit waarschijnlijk een hele goede stap in de goede richting zal gaan zijn. Eigenlijk heeft niet Hal me overtuigd, maar iets groter dan Hal knipoog. Ik ben vervolgens naar www.miraclemorning.com/netherlands gegaan en heb daar de benodigde documenten voor de 30 dagen challenge gedownload. Ik ben nu het snelstartpakket aan het doornemen. De eerste vraag aan mij (en velen met mij) is die hierboven geciteerde.

En mijn antwoord:

Het eerste dat in mijn opkwam was dat ik veel dankbaarder mag zijn met het 'simpele' feit dat ik tot nu toe elke dag wakker word. Dat is eigenlijk best iets om heel blij om te zijn in mijn geval. Ik heb jarenlang eigenlijk geworsteld met opstaan. Om uit het behaaglijke bed te komen en de dag in al zijn vormen in te gaan. Snoozen deed ik tot gisteren ook elke morgen een aantal keren. Echt zo van: 'Getver een nieuwe dag, ik heb er niet echt zin in'. Gisterenavond heb ik i.p.v. mijn telefoon mijn tablet ingesteld als wekker en die heb ik op advies van Hal ver van mijn bed gezet, zodat ik eruit moest stappen deze morgen om hem uit te schakelen. Mijn telefoon heb ik toen uitgezet, dit omdat dat ding ook eens op adem moet kunnen komen. Hij staat 24/7 aan meestal. Toen om 7 uur (even voor proef, in het vervolg dus 5 uur) mijn wekker afging vanmorgen herinnerde ik me gelijk mijn voornemen van de vorige dag, die ik ook heb opgeschreven gisterenavond. Ik citeer: 'Doel vanaf nu: Als de wekker gaat, gelijk opstaan! De wekker serieus nemen!'. Deze ochtend was even proefdraaien. Het lukte me om te doen wat er in het boek geschreven engel staat, namelijk gelijk een glas water drinken, dit omdat je na een aantal uren slaap vocht bent verloren, een plens water in mijn gezicht gooien en mijn tanden poetsen. Toen ben ik gaan mediteren, heb ik affirmaties herhaald, de dag gevisualiseerd, aerobic oefeningen gedaan, in Miracle Morning gelezen en geschreven in mijn dagboek. De Life S.A.V.E.R.S. volgens Hal. (Silence, Affirmations, Visualisation, Excersize, Reading, Scribing). Dat is de methode die je elke ochtend doet om discipline op te bouwen en om het leven te creëren wat je wilt. Nou heb ik wel het voordeel dat ik het gewend ben om om 5 uur op te staan op maandag, dinsdag en woensdag, maar nu ga ik dit dus continueren naar dagelijks, ook in het weekend. Dit om een uur lang bezig te zijn met de Life S.A.V.E.R.S.

Het tweede deel van de hierboven genoemde vraag, 'Op welke vlakken kun je meer aanwezig zijn?' is voor mij heel eerlijk gezegd ook niet moeilijk te beantwoorden. Want het eerste wat bij deze vraag bij mij naar boven kwam is dat ik mezelf meer mag laten horen op het gebied van wat ik vind, leuk vind en wil in bijvoorbeeld de relatie met Henny, maar ook in elke andere relatie die ik onderhoud. Voor mijn mening uit durven komen. Ik heb al een aardig tijdje mijn mening voornamelijk voor mezelf gehouden, of beschreven in mijn dagboeken. Terwijl ik toch van nature een vrij direct persoon was. Die mag terug komen wat mij betreft. De Jaan die recht voor zijn/haar raap zegt wat ze vindt. Dus ook dat is nu een doel. 'Ik kom voor mijn mening uit, ook als dat ongemakkelijk aanvoelt'.

verliefd
08 okt 2023 - bewerkt op 08 okt 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van CintaSejati
CintaSejati, vrouw, 46 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende