ZwaarMomenteel heb ik geen grote problemen, zoals ziektes of iets dergelijks. Maar toch vind ik het leven vaak zwaar. Ik weet niet hoe anderen het doen. Iedereen lijkt het gewoon wel aan te kunnen. Maar ik vind een gezin, huishouden, werk en dan ook wat tijd voor jezelf vinden echt heel lastig te proppen in een dag. Het is gewoon teveel.

Ik vergelijk met echt niet met de nep werkelijkheid op Facebook of Instagram. Daar zit ik niet eens meer op (stoppen daarmee is nog beter bevallen dan ik dacht). Ik vergelijk me gewoon met de mensen om mij heen, collega's, buren, vrienden etc. Zij kunnen het gewoon wel.
Ik loop altijd achter, heb een enorme lijst van dingen die gedaan moeten worden. Heb te weinig tijd en energie voor alles. En de dingen waar ik wel aan toe kom gaan minder goed dan ik zou willen, minder goed dan de mensen om me heen.

Ik moet me niet vergelijken met anderen, dat weet ik. Dat is nergens goed voor. Maar als je er telkens achter komt dat het je allemaal teveel is, dan krijg je toch het idee dat je minder bent dan iedereen die het wel redt.
Maar ik mag niet klagen.
... het leven op een voldoende niveau doen lukt alleen niet ...
12 jan 2020 - bewerkt op 02 apr 2020 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Flooow
Flooow, man, 42 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende