Het tandenpoetsprobleem

Een andere keer ga ik een update schrijven over hoe het nu gaat omtrent mijn dochter en het feit dat ze o.a. zo vaak boos was. Hierover schreef ik al eerder in mijn dagboek hier. Maar even in het kort, we hebben hulp gezocht en het gaat beter.

Nu even het tandenpoetsprobleem. Mijn dochter voelt alles intens. Emoties, bepaalde lichamelijke dingen (prikkende kleding) enzovoorts voelt zij allemaal iets heftiger dan gemiddelde kinderen. Tandenpoetsen is een opvallende. Ze vindt het als sinds we ermee zijn begonnen heel naar. Ze krijgt ook regelmatig kippenvel op haar armen wanneer ze door ons gepoetst wordt. Zelf poetsen wil ze niet, ondanks dat ze al zeven is. En als ze het doet doet ze het zo voorzichtig dat het amper tandenpoetsen te noemen is.
Voordat de tandenborstel haar mond in kan zijn we al heel wat tijd kwijt. Dit resulteert er in dat we 's ochtends nu vrij regelmatig het tandenpoetsen over moeten slaan om nog op tijd op school te komen. Uiteraard totaal niet wat we willen, maar het lukt niet anders.

Haar jongere zusje vindt het gepoetst worden geen probleem.

Overgaan naar de 6+ tandpasta is ook niet te doen, want dan wordt het een nog groter probleem.

Lastig allemaal.
30 jun 2021 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Flooow
Flooow, man, 42 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende