Hoarding aanpakken, stapje 1

Op mijn vorige verhaal, Ik leeft met hoarders, kreeg ik een aantal tips, waarmee ik aan de slag ben/ga. Vandaag heb ik een half uur door de kinderen hun kamers gelopen om dingen weg te doen. Ik begin klein om te kijken wat het effect op mij en mijn kinderen is. De strategie: een doos per kind met dingen die ik weggooi als ze het na een bepaalde tijd niet gemerkt hebben en gewoon wat dingen die sowieso weg konden. Dat laatste was vooral losse papiertjes met eventueel een tekening er op of zoiets.
Het verschil is nog niet zichtbaar.

De dozen zijn minder vol dan ik me had voorgenomen omdat het toch moeilijk blijkt. Niet om dingen te vinden die er in zouden passen, maar meer wat betreft mijn gevoel. Ik heb het gevoel dat ik er niet ga tegen kunnen als ik iets weg heb gedaan en dat dat dan toch niet weg mocht. Dat vind ik naar voor de kinderen en ik voel me bij voorbaat al schuldig. Ik hoop door af en toe zo'n sessie te doen dat dit beter wordt.

Sommige dingen weet ik nog steeds niet hoe het op te lossen. Bijvoorbeeld een uit elkaar geschroefde kapotte elektrische speelgoedauto. Valt teveel op als ik het weggooi. Maar in overleg is het antwoord toch altijd 'Nee'. Niet dat ze er iets mee doet. Ze raakt het nooit aan, ze kijkt er eigenlijk nooit naar (het staat in een dichte kast onder andere zooi), maar weg kan het uiteraard niet.

Maar goed, klein stapje gezet dus. Nog veel te verbeteren. Work in progress.
07 jul 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Flooow
Flooow, man, 42 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende