Zelf gemaakte ....*

De lekkerste dingen ontstaan soms uit nood. Als je bepaalde ingrediënten vergeten bent of je een gerecht wilt bedenken met bepaalde ingrediënten die je hebt.
Ook het koken voor andere mensen is iets wat invloed kan hebben op wat je klaar maakt. Regelmatig kook ik voor andere mensen en eet ik ook met ze en meestal kook ik dan want ik kook anders dan dat ze zelf doen. Vaak probeer een gerechte te verzinnen waarbij mee ik de ander kan verrassend. Dat probeer ik door producten gebruik die ze zelf dagelijks gebruiken en ze vooral lekker vinden en dat is vaak gemakkelijker dan je denkt want als je een andere bereiding doet of andere kruiden er bij voegt heb je vaak al een heel ander gerecht. Heel soms maak ik iets met nieuwe producten maar ik weet dan vaak wel al hoe het smaakt omdat ik het dan al een keer voor mezelf heb gemaakt. Met die gedachte en wetende wat de persoon lekker vind probeer ik het hen dan wel eens te serveren.

Dit gerecht vond ik al kind vroeger lekker alleen nu mijn smaak wat verfijnt is en ik weet dat het ongezond is eet ik het niet meer. Tot ik de volgende variant bedacht want deze aardappelkroketjes zijn niet gemaakt door te gebakken in de olie of ik het frituur. Ik heb ze bereid in de oven.
Van buiten waren ze lekker krokant en van binnen lekker zacht maar wel stevig.


21 okt 2015 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Mysterion
Mysterion, man, 39 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende