Voor de handjes*

Dit gerecht zie ik vele kaarten terug in restaurant en als ik het dan een bestel dan word ik teleurgesteld of voel ik me bedrogen. Er zit weinig smaak aan of het vlees is gewoon droog omdat het te lang/verkeerd gegaard is.
Wat mij ook is opgevallen is dat vooral mannen gek zijn op dit stuk vlees en vaak willen ze dan zo een groot mogelijk stuk hebben of zoveel mogelijk. Er zijn in mijn omgeving weinig vrouwen die dit gerecht zouden bestellen in een restaurant omdat ze vaak op zien tegen de afkluiven van de botjes en de smerige handen.
Overigens als het goed bereid is dan is het vlees zo gaar dat het vlees van het bord valt en krijg je na afloop een doekje of warm water met citroen voor je handen.

Ook al vind ik dit een zalig gerecht bestel ik het een stuk minder meer dan vroeg en als ik het bestel dan moet ik al weten dat het in het restaurant op de juiste manier bereid word zodat ik niet teleurgesteld kan worden.

De meeste van jullie weten nu wel over welk gerecht ik het heb.


Het zal er misschien niet zo uit zien maar dit zijn 2 stukjes van een sparerib. Deze heb ik ruim 24 uur laten marineren en vervolgens heel langzaam gegaard in de oven zodat het vlees van het bot afviel bijna.
Nu weet ik dat sommige van jullie bekend zijn met spare rib express en zelf heb ik ooit eens 1 keer bij hun besteld. Als je dan ziet wat je krijgt waarvoor je betaald dan vind ik dat behoorlijk uit onbalans. Om dan nog maar te zwijgen over de kwaliteit van wat je is bezorgt.
Ik kan mensen alleen maar adviezen om eens op zoek te gaan naar een goede kilo slager en het daar dan eens te bestellen want je schrikt dan op een positieve manier van de prijs.
21 jan 2016 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Mysterion
Mysterion, man, 39 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende