Yogasnuiver

15-9-2021

''Yogasnuiver'' nominatie voor woord van het jaar 2021. Een mooie verwoording voor de witte sluipmoordenaar.

Om het op mijzelf te betrekken. De afgelopen (corona) maanden hebben er voor gezorgd dat de gezelligheid zich voornamelijk binnenshuis heeft afgespeeld. De wereldwijde energie is op een laag pitje komen te staan door alle restricties met betrekking tot evenementen. Super zonde maar het is even wat het is.

Wat ik bij mijzelf en om mij heen zie is dat steeds meer mensen hun toevlucht zoeken in andere verdovende middelen dan alcohol. Het recreatieve gebruik is in mijn geval keer op keer een lach en een traan. De avond zelf een enorme lach, de dag(en) erna een traan. Steeds vaker loopt een simpel drankje doen over in een gezelligheid met de witte sluiper. De gebruiksvriendelijkheid is hoog en het zorgt daarbij ook nog eens voor een stukje samenhorigheid.

De gesprekken worden laagdrempelig en daardoor een stuk dieper dan normaal. De soms harde waarheid komt op tafel en daar kan op dat moment zonder ego'tjes over gesproken worden. De tijd vliegt voorbij en vermoeidheid is geen issue.

Ik kwam het woord ''Yogasnuiver'' op een hip blog tegen. Toen ik het artikel las dacht ik bijna, zo erg is het toch allemaal niet, het is bijna fashion en hip?!

Maanden verder moet ik de conclusie trekken dat je de sluipmoordenaar niet moet onderschatten. Het is niet dat ik verslaafd ben geraakt maar ik heb wel gemerkt dat de frequentie een vorm heeft aangenomen die niet meer perse hip is. Hiermee wil ik zeggen dat het ieder weekend raak is en dus best een serieuze vorm heeft aangenomen.

In het artikel omschrijven ze de ''Yogasnuiver'' als een persoon die door de weeks op zijn voeding let, veel sport en een verantwoordelijke baan heeft. Door de weeks voor het oog dus het perfecte plaatje. De andere kant is dat deze ''perfecte'' persoon in het weekend helemaal tot het gaatje gaat. Even ontspannen. Even de scherpe randjes er vanaf.

Afgelopen week heb ik met mijzelf afgesproken dat de witte sluiper alleen nog maar naar voren komt op feestjes. En met feestjes bedoel ik ECHT speciale momenten. Momenten die 3-4x per jaar voorkomen. Gewoon weer even back to back.

Ik ben het prototype ''Yogasnuiver'' maar wil iedereen graag op zijn hart drukken dat het je buiten een leuke avond en vernieuwende gesprekken niets brengt. Dat het meer van je afneemt dan dat het geeft.

Ik wil de nadruk leggen op het feit dat je energie afneemt, je motivatie afneemt en er voor zorgt dat de stabiliteit ver te zoeken is. Van piek naar een dal. Van piek naar een dal.

In mijn ogen is er geen recreatief of hippe manier van gebruiken. Je gebruikt of je doet het niet. Ook al geef je het een hippe luchtige draai, het is en blijft bloed en bloed link.

Om het verhaal goed af te sluiten, leef, geniet en maak zoveel mogelijk mooie herinneringen. Let goed op jezelf en op de mensen die je lief zijn.

Peace!
15 sep 2021
Meld ongepast verhaal.
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Toownster
Toownster, man, 35 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende