Yogasnuiver deel 2

23-5-2022

Enige tijd geleden schreef ik een stuk over de term ''Yogasnuiver''. Het is een luchtige term voor mensen die door de weeks als een monnik leven en in het weekend los gaan. Ik heb mijzelf ook onder deze categorie geplaatst en was daar op het moment van schrijven eigenlijk best content mee!

Maanden verder is mijn kijk op deze term iets bijgesteld.

Het gevaar van dit witte marcheerpoeder kan je niet zomaar voor lief nemen. Wat in eerste instantie een onschuldige actie lijkt te zijn kan vrij snel ontaarden in een nare gewoonte.

De afgelopen maanden zijn er diversie BN'ers uit de kast gekomen over zijn/haar verslaving en de verhalen hebben allemaal dezelfde uitkomst, kijk uit met wat je doet! Voor je het weet neemt dit marcheerpoeder de overhand, resultaat you are fucked!

Wat ik zelf heb gemerkt is dat de ontwikkeling van deze gewoonte heel geleidelijk gaat. Wat begint met een random eenmalige actie op de vrijdag of zaterdag avond werd al snel ieder weekend 1 avond.. wat vervolgens iedere vrijdag en zaterdag werd. Wat eerst een tikkie om weer een beetje helder te worden als je goed had gezopen, werd een tikkie voordat ik ging drinken.

Ik kan zeggen dat ik het de afgelopen maanden heb zien ontwikkelen van iets leuks tot iets wat toch echt wel richting een verslaving ging. Niet dat ik het door de weeks gebruik maar de vrijdag middag en zaterdag middag waren toch echt wel een 100% go.

Vooropgesteld heb ik echt super leuke momenten en de beste gesprekken ever gehad maar toch hangt er een schaduw overheen. Het is niet echt in woorden uit te leggen maar denk dat het voor de medestanders als en ''jaaa ik snap het'' zal worden opgepakt.

Afgelopen weekend was mijn eerste weekend zonder het marcheerpoeder in denk ik een periode van een klein jaar. Ik moet zeggen dat het prima is bevallen!

Ik heb een momentje gehad dat ik iets te lekker aan het drinken was en toen dacht heeeey weet je wat nu lekker zou zijn, maar heb het niet gedaan. Voor nu is de afspraak het alleen nog te doen op een feestje en dan ook echt een feestje zoals een festival of speciale verjaardag. Ook het bedenken van een speciaal moment is namelijk heel makkelijk aan jezelf te verkopen. Op een gegeven moment was het bijna zo dat een zonnige vrijdag middag al genoeg was om een excuus te hebben.

Het is niet dat ik grammen weg werkte. Met 1 pakketje deed ik makkelijk 3-4 weekenden. Het is alleen wel zo dat het niet goed voelde. Ook niet in een voor hoever je daarover kunt spreken een minimaal gebruik.

Wat ik wil meegeven aan degene die dit lezen is dat je echt op je hoede moet zijn. Voor de 1 zal mijn gebruik als een verslaving klinken voor de ander nog redelijk recreatief. Ik vond dat het tijd was om aan de rem te trekken en ben blij dat ik het heb gedaan. Het is echt verraderlijke spul!

Ik ben van mijzelf niet verslavingsgevoelig maar begrijp dat je dit spul, als je iets andere genen hebt, heel makkelijk de overhand kan nemen waardoor je het iedere dag nodig denkt te hebben.

Om het positief af te sluiten. Geniet van het leven maar doe het met mate knipoog.
23 mei 2022 - bewerkt op 27 sep 2022 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Toownster
Toownster, man, 38 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende