Tweede kans gekregen

14-5-2018

Afgelopen vrijdag ben jij geopereerd, 2 omleidingen. Jouw pijn is zienderogen zichtbaar. Van de grote man met met veel poeha is weinig meer over. De blik is zeer herkenbaar, mamma keek ook zo in de laatste weken van haar leven. Jij bent gelukkig weer aan de betere hand en dat is een behoorlijke geruststelling. Op de IC kreeg ik de hardste klap, jij lag daar, geen kleur op je gezicht, ijskoud en niet aanspreekbaar. Jij leek wel dood, wederom een flashback naar mamma. Emotioneel zijn het voor jou maar ook iedereen om jou heen behoorlijk zware weken. Ik merk dat ik het hele mamma verhaal nog niet helemaal heb verwerkt. Ik ga als ik jou zie op standje geen emotie voelen.

Dat standje is iets waar ik wat mee moet gaan doen want er zit kennelijk nog behoorlijk wat verdriet en gemis. Ik probeer er altijd voor iedereen te zijn, altijd de sterkste te zijn waar de rest op kan leunen maar niets voelen is een duidelijk signaal dat ik het onder ogen moet gaan komen. Ik wil niet huilen als de rest huilt maar neem ook geen tijd voor mijzelf. Ik zal deze week gebruiken om een moment te creëren om gewoon eens te voelen wat er allemaal zit, het gewoon te laten gaan. Even een momentje alleen, niemand om mij heen zodat ik ook geen rekening hoef te houden met mijn omgeving, even 100% focus op mijzelf en mijn gevoel.

Gister heb ik jou opgezocht met N, jij lag er bij als een aangereden hert. Jouw stem was zacht en ingetogen. Overal pleisters en slangen. Eetlust en humor waren verdwenen. Ik ben blij dat je goed door de operatie bent heen gekomen maar shit pa je houdt de gemoederen wel bezig. Nog geen 4 weken geleden kwam het aan het licht dat jij bent vreemdgegaan en nu lig je in het ziekenhuis voor je hart!

Het gezin is van links naar rechts gegooid, van boos en verdrietig naar zorgzaam en er voor jou willen zijn. In nog geen 6 weken 2 verschillende werelden. Nu is iedereen er voor jou om er voor te zorgen dat jij de steun hebt die jij nodig hebt, de zorg krijgt die jij nodig hebt maar jij gelooft toch niet dat het andere over waait?

Jij hebt een litteken op jouw borst maar de rest om jou heen heeft een litteken op het hart door wat jij de mensen om jou heen hebt aangedaan met de keuzes die je de afgelopen jaren hebt gemaakt. De focus ligt nu op het herstel. Er voor zorgen dat jij zo snel mogelijk naar huis kunt gaan. Ik weet zeker dat de focus langzaam aan van jou af zal gaan en er ruimte komt voor de rest van het gezin, en dan?

Gister was jij kwetsbaar en sprak jij uit dat jij een tweede kans hebt gekregen en vanaf dit moment heel veel dingen anders gaat doen. Pa ik hoop het! Ik hoop dat dit het punt is dat jij hakt met je oude ik en inderdaad een tweede kans pakt, niet alleen voor jezelf maar ook voor de mensen om jou heen. Je kinderen en vooral je vrouw. Jij weet dat ik volledig achter jou sta als jij er voor kiest om of alleen of met de andere vrouw verder te gaan maar jij moet kiezen pa!

Ik heb met je te doen omdat je nu zowel mentaal als fysiek behoorlijk gehavend bent. Ik heb met je te doen omdat de tweede kans heel veel van jou vergt. Ik heb met je te doen omdat ik hoop dat jij kunt doen wat jij uitspreekt, het eindelijk anders te gaan doen. Pak deze kans, pak hem met beide handen. Met een beetje geluk mag je nog een tijd op deze wereld rondlopen, jij bent pas 54 dus hebt nog genoeg tijd om anders te doen en eindelijk geluk en rust te vinden.

Pa het ga je goed.

X
14 mei 2018 - bewerkt op 15 mei 2018 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Toownster
Toownster, man, 37 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende