Yogasnuiver deel 3

20-9-2022

De dinsdag. De dinsdag na een geweldig weekend. Veel leuke momenten gehad, veel gelachen, goede gesprekken gevoerd en mentaal uitgeput. Tsjaa dat is toch echt de keerzijde van de hoge pieken. Ik heb al meerdere keren gedacht, nu is het klaar, nu ga je een weekend normaal doen. Eindstand; niet gelukt.

Waar het aan ligt? Op vakantie totaal geen ''last'' gehad van de craving naar het witte marcheerpoeder. Zelfs aangeschoten raken van de drank was niet aan de orde. Het was vooral genieten van het weer, elkaar en het lekkere eten. Geen stress en geen druk van het normale dagelijkse leven. Is het dan een vlucht voor de drukte en stress? Ik denk het wel.

De vraag die dan boven komt borrelen is, maar is het slecht om een moment te hebben om te vluchten/even weg te kunnen van de druk die het leven met zich mee brengt? Ik denk dat het vrij gezond is om iedere week een moment te hebben om even stil te staan en vooral te relaxen. Het is alleen heel irritant dat dat vaak gepaard gaat met het marcheerpoeder.

Ook al is het gebruik nog steeds hetzelfde als maanden geleden, toch voelt het niet goed. Vooral de maandag en dinsdag zijn een strijd om mentaal op de been te blijven en weerbaar te zijn voor dat wat het werk met zich mee brengt. Vanaf woensdag begin ik mijzelf weer fris en fit te worden wat er weer voor zorgt dat ik denk, heey we kunnen weer!

De afgelopen tijd merk ik dat ook van mensen die er voorheen niets van moesten hebben er nu toch enige vorm van acceptatie komt. Bijna alsof het erbij hoort. Alsof het normaal is. Niemand kijkt er meer van op, waar het vroeger echt onder het kopje ''dat kan toch niet'', ''zo dat is echt een junkie'' viel.

Bijna ieder weekend is er een planning. Verjaardag hier, etentje daar, ohh die komt op bezoek. Heel veel leuke en gezellige momenten. Heel veel momenten dat het marcheerpoeder aanwezig is. Soms ook op momenten waarvan ik denk, huh? Hier? Jij? Nu?

Het doorbreken van deze gezellige gewoonte is lastiger dan ik van tevoren had kunnen inbeelden. Het is namelijk wel echt zo dat de avonden/nachten anders zijn dan alleen op de drank. En dan heb ik het nog niet over de volgende ochtend met of zonder marcheerpoeder. Een echte drank kater is namelijk wel echt 10X heftiger dan een D&D kater. Enige voordeel is dat de drank kater na een paar uur weg is en de D&D kater een paar dagen aanwezig is.

Ik zag laatst een filmpje op YouTube die mij enorm aansprak. Het kwam op het volgende neer. Dat als je in het weekend vlucht voor de ma t/m vrij, je het weekend niet moet vluchten maar deze tijd juist moet gebruiken om je leven zo in te delen dat het je wat gaat brengen. Dat je die tijd gebruikt om op te laden i.p.v. jezelf nog verder uit te putten.

Ik merk dat precies doe wat ik niet zou moeten doen. Ma t/m vrij werken. Vrijdag of zaterdag helemaal door het dak, het weekend kapot zijn, maandag en dinsdag vooral mentaal een strijd moet voeren om mijzelf woensdag/donderdag weer goed en fit te voelen.

Terwijl ik dit schrijf denk ik, wat ben je toch een domme eikel? Het is zo simpel en toch doe je het niet. Aan de andere kant, als het zo simpel was dan waren er niet zoveel mensen die hetzelfde doen. Waren er niet zoveel mensen met een burn-out. Waren er niet zoveel mensen die de stress van het leven maar al te graag even willen laten voor wat het is.

Ik heb een oplossing! Meer vakantie en minder werken knipoog! Iedereen een stuk gelukkiger en minder gestrest.

Even los van het marcheerpoeder.. Over verslavingen gesproken. Hoe lang kan jij geconcentreerd werken? Echt focussen zonder je mail te checken, social media en spelletjes. Dat is het volgende waar ik mijzelf een spiegel in wil gaan voor houden. Misschien is die drang en vlucht namelijk ook wel veel heftiger dan ik denk.

Peace out!
20 sep 2022 - bewerkt op 27 sep 2022 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Toownster
Toownster, man, 37 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende