Wegwijzers

Nog een maand op de teller. En dan begint mijn studie. Spannend. Kan ik weer presteren op de manier hoe ik dat eerst heb gedaan? Gaat het mij lukken? Hoe zal de groep zijn? Zoveel vragen. Ik weet dat ik niet al te onzeker moet zijn en moet putten uit mijn eerdere ervaring. Ik heb mijn HBO dan wel niet afgemaakt, bewuste keuze, maar wel drie en een halfjaar succesvol gestudeerd. Dat is langer dan deze studie.

Ik wil graag dat het weer gaat lukken. En ik ben gedreven. Ik ken mijn valkuilen inmiddels wel. Vooral het iedereen willen helpen. Wat ook een mooie kwaliteit is. Maar soms ook een valkuil. Ik moet een weg zien te vinden in het helpen van andere, wat niet ten kosten vanmezelf zal gaan. En ja ik help andere graag, iets voor een ander betekenen is mijn tweede natuur. Maar nogmaals burn out raken heb ik er niet meer voor over.

Mijn ex. Heeft mij weer gedeblokkeerd. Wat moet ik er van zeggen? Soms denk ik, vind ik mezelf zo weinig waard dat ik nog steeds uberhaupt in contact met hem wil zijn. We praten niet meer en dat wil ik ook niet meer. Iemand die mij zo behandeld heeft?
Ik weet dat het nooit meer iets gaat worden.
Wij botsen teveel. Maar als je je vrouw niet respecteert er andere contacten er op na blijft houden. En een ander niet in zijn waarde laat. Hoe onzeker ben ik dan om in dit korte leventje mijn eigen geluk niet te zoeken? Ik weet dat het niet zo zwart wit is als ik het hier schrijf. Ik moet hem loslaten. Echt loslaten. Deze jongen gaat mij niet gelukkig maken. En het is destructief om nog met hem bezig te zijn. Ook in mijn hoofd.

Daarom herhaal ik: Deze jongen gaat mij niet gelukkig maken. Laat hem los. Hij is er helaas domweg te egoistisch voor. Hij kan geen verantwoordelijkheid dragen. Dat is oke, dat geeft niet. Hij kan dat leren en kan groeien (maar ik ga hem niet begeleiden) Het is een gegeven. Het is geen kwade jongen. Maar het is voor mij tijd om hem te laten gaan ook mentaal. Ik verdien ook een lieve vriend. Niet eentje die de kantjes er van afloopt. Ja soms kan ik best hard zijn. Maar voorjezelf kiezen is niet altijd simpel.
22 jul 2020 - bewerkt op 22 jul 2020 - 189x gelezen
Profielfoto van st-ar
st-ar, vrouw, 28 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende