Waar blijft mijn menstruatie?

Vandaag is het 1 november 2023, en dit is de 33e dag dat ik overtijd ben.

Even terug naar het begin..
Toen ik 12 jaar was, werd ik al ongesteld. Ik was wat eerder dan andere meiden in mijn klas, maar dat was niet hetgeen dat opviel. Mijn menstruatie was echt heel erg zwaar. Toen der tijd moest ik altijd 45 minuten fietsen om op school te komen, maar zodra ik mijn fiets had weg gezet, kon ik alweer terug omdat ik doorgelekt was. Dit is zo een tijdje door gegaan, tot we tot de conclusie waren gekomen dat ik aan de pil zou gaan. Dit zou dan mijn menstruatie wat minder heftig maken en dat klonk toen als muziek in mijn oren.

Toen ik 21 was, ben ik gestopt met de pil, vlak nadat mijn relatie was uit gegaan. Ik had toch geen seks en had er ook geen behoefte aan dus de reden om het als anticonceptie te slikken viel weg. Ik heb dus +/- 9 jaar de pil geslikt en de laatste jaren kampte ik ook met een waslijst aan klachten zoals een heel laag libido, kort lontje en ik had nergens meer zin in. Op het moment dat mijn ex en ik uit elkaar gingen, dacht ik dat het de perfecte kans was om mijn lichaam rust te geven.

Godzijdank werd mijn menstruatie niet meer zo hevig als voorheen. Ik voelde me zo goed, het gaf mij zoveel rust en ik was zoveel minder kritisch op mijzelf, vond dingen aanpakken weer leuk en had weer een beetje zin om de deur uit te gaan.

Toen leerde ik mijn huidige vriend kennen. Ik zat niet direct weer aan de anticonceptie, omdat we eerst ook nog geen seks met elkaar hadden en toen we seks begonnen te hebben, gebruikte we altijd een condoom. Om toch wat meer zeker te zijn, besloot ik toen een spiraal te nemen, maar dat was tevergeefs. Ik heb de spiraal zo'n 2 maanden gehad, maar de pijn was niet te verdragen en ik liet hem toen eruit halen.

Sinds dien heb ik geen anticonceptie meer aangeraakt, behalve een keer een morning after pil, maar ik ben dus nu 33 dagen laat. Ik heb meerdere zwangerschapstesten gedaan en deze kwamen allemaal negatief uit. Ook heb ik na 2,5 week mijn bloed laten testen en de uitslag hiervan was dat nogmaals ik niet zwanger was, geen problemen had met de schildklier en ik geen rare hoge infectiewaardes had.

Gisteren nam ik contact op met de huisarts en hij kon me niet direct ter woord staan, dus hij belde mij vanochtend terug. Zijn conclusie? Het nog even een maandje aankijken en anders een vaginale echo laten maken, om te kijken of ze daar iets mee kunnen zien / vinden.

Ik ben er niet van overtuigd dat ik nu wel in een keer ongesteld zal gaan worden, maar ik hoop van wel - dat ik dat ooit nog zou zeggen.

Dus ik vraag mij af of meerderen hier bekend mee zijn?
Menstruaties die uitblijven door niet direct zichtbare oorzaken?

Ik ben benieuwd en toch ook nerveus dat er uiteindelijk wel iets anders gaande is.
01 nov 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van MyLifeOnline
MyLifeOnline, vrouw, 22 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende