Huisarts bezoek

Vanochtend ben ik naar de huisarts gegaan voor een longfunctietest, omdat ik al langer dan een maand lang blijf hoesten zonder duidelijke aanleiding. Ik ben niet ziek en voel me dus, naast het hoesten en de benauwdheid, prima.

Voordat de longfunctietest van start ging, moest ik eerst even mezelf op laten meten om te weten hoe lang ik ben en hoe veel ik weeg. Ik schrok enorm toen ik op de weegschaal stond.
Ik weet dat ik ben aangekomen, dat zie ik zelf ook wel in de spiegel, maar dat ik zo erg was aangekomen, wist ik niet.

De longfunctietest ging overigens goed! Ze konden geen astma vaststellen en kijken nu wat ze nog voor mij kunnen doen om de benauwdheid en het hoesten te verminderen.

Het gewicht is wel een dingetje. Ik kwam thuis en het bleef maar in mijn hoofd zitten. Mijn zoektermen op Google zijn momenteel "hoe val je verantwoordelijk ... kg af?" etc.
Ik sportte altijd heel veel, tot ongeveer driekwart jaar geleden. Toen kwam het te vervallen en ben er niet meer mee begonnen, maar dit gaat veranderen.

Ik heb zittend werk en dus beweeg ik een stuk minder dan dat ik eerst deed. Het is niet zo dat ik heel veel of mega ongezond eet, dus ik hoop dat zodra ik het bewegen en sporten weer oppak, ik ook langzaamaan verantwoordelijk af zal gaan vallen en dit over een tijdje ook met trots hier kan vertellen.
30 nov 2023 - bewerkt op 01 dec 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van MyLifeOnline
MyLifeOnline, vrouw, 22 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende